OSUĐENOM SILOVATELJU NEMA NI TRAGA NI GLASA! Napastvovao mladu ALBANKU, dobio devet godina robije, pa ISPARIO! Niko ne zna gde je!
Foto: Profimedia

misterija

OSUĐENOM SILOVATELJU NEMA NI TRAGA NI GLASA! Napastvovao mladu ALBANKU, dobio devet godina robije, pa ISPARIO! Niko ne zna gde je!

Fudbal -

Iako je pre dve godine pravosnažno osuđen na devet godina zatvora zbog silovanja jedne devojke, proslavljeni brazilski fudbaler Robinjo i dalje se nalazi na slobodi.

Početkom 2022. godine sud u Italiji potvrdio je ogromnu zatvorsku kaznu za slavnog fudbalera zbog silovanja 23-godišnje devojke iz Albanije u jednom noćnom klubu u Milanu 2013. godine.

Robinjo
foto: EPA

Međutim, Robinjo je bio u Brazilu, pa do hapšenja nije došlo, jer Italija i Brazil nemaju ugovor o izručenju. Bivši fudbaler nije dostupan italijanskim vlastima, pa i dalje uživa u slobodi.

Robinjo
foto: AP

Italija i dalje traži način da Robinja pošalje na robiju. Uputila je zvaničan zahtev brazilskim vlastima da bivši fudbaler kaznu izdržava u Brazilu.

"Ministarstvo pravde bi prenošenjem kazne iz Italije u Brazil pokazalo spremnost zemlje za suzbijanje kriminala i za saradnju. Izdražavanje kazne na brazilskom tlu sprečilo bi Robinja da ostane nekažnjen u ovom slučaju", rekao je zamenik državnog tužioca Karlos Frederiko Santos.

"Ako Brazil ne ispuni ovu obavezu, država rizikuje da i ostali zločinci prođu nekažnjeno, čak i kada su prepoznati kao međunarodni kriminalci. Hapšenje Robinja bilo bi znak saradnje u borbi protiv kriminala na međunarodnom nivou. Takvom saradnjom bismo imali učinkovitiju administraciju", dodao je Santos.

Dok se u Brazilu polemiše o njegovoj sudbini, Robinju se izgubio svaki trag. U proteklih nekoliko meseci nigde se nije pojavljiva, niko ne zna gde se nalazi trenutno. Ne oglašava se više ni na društvenim mrežama, gde je poslednju objavu imao u avgustu prošle godine.

Robinjo gotovo da ne sme da mrdne iz Brazila jer bi u većini zemalja sveta bio odmah uhapšen i izručen Italiji. Italija s više od 100 zemalja sveta ima sporazum o izručenju kriminalaca, pa bi svako putovanje nekadašnjeg fudbalera verovatno odvelo iza rešetaka.

Robinjo
foto: AP

Robinjo iza sebe ima veliku karijeru. Igrao je za velikane poput Reala i Milana, a u karijeri je još nosio dres Santosa, Guangžua, Mančester sitija, turskih ekipa Sivaspora i Bašakšehira, Atletiko Mineira.

Karijeru je završio 2020. godine kao član Santosa.

Kurir sport/J.M.

00:00

Vinisijus Žunior promašaj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track