TUŽNA VEST ZA SRPSKI FUDBAL! FSS se oglasio: Preminuo je dugogodišnji sportski radnik, iskreno saučešće njegovoj porodici!
Foto: Dado Đilas

odlazak velikana

TUŽNA VEST ZA SRPSKI FUDBAL! FSS se oglasio: Preminuo je dugogodišnji sportski radnik, iskreno saučešće njegovoj porodici!

Fudbal -

Srpski fudbal su pogodile tužne vesti pošto je u 82. godini preminuo Ratomir Raša Babić, dugogdišnji veoma uspešan sportski radnik.

Zbog njegove smrti oglasio se i Fudbalski savez Srbije:

- Tužna vest za srpski fudbal, u 83. godini preminuo je Ratomir Raša Babić, dugogodišnji sportski radnik, bivši predsednik Fudbalskog saveza Beograda i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Čovek koji je skoro čitav svoj život posvetio fudbalu, još od 1957. godine kada je zaigrao za Koceljevu iz rodnog kraja. Partizan je bio njegova najveća ljubav, a prva funkcija u klubu iz Humske bila je kao član Saveta omladinske škole 1978. godine. Bio je član Skupštine Partizana, Upravnog odbora kluba iz Humske, a u periodu kada su čelni ljudi kluba bili Mirko Marjanović i Dragan Đurić, potpredsednik Partizana.

Ratomir Babić se najviše isticao u radu omladinske škole, bio je dugo godina i predstavnik Partizana u Zajednici Superlige, zatim veoma aktivan i poštovan član Izvršnog odbora FSS. Dolaskom na mesto predsednika Fudbalskog saveza Beograda učinio je da se Savez finansijski oporavi, osavremeni i postane stabilan.

Posle dolaska Slaviše Kokeze na mesto predsednika FSB, postao je počasni predsednik FS Beograda. Bio je i član Komisije FSS za sprovođenje izbora, kao i dugogodišnji delegat na utakmicama najvišeg ranga domaćeg fudbalskog takmičenja. Fudbalski savez Srbije izražava iskreno saučešće porodici Ratomira Raše Babića - stoji na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Kurir sport / FSS / Ž.S.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track