MARADONIN DERBI U LIGI ŠAMPIONA! Barselona stiže u Napulj, pod Vezuvom će sve "GORETI"
Foto: MATTEO CIAMBELLI / Sipa Press / Profimedia

biće borbe

MARADONIN DERBI U LIGI ŠAMPIONA! Barselona stiže u Napulj, pod Vezuvom će sve "GORETI"

Fudbal -

Sve je spremno za veliki spektakl u Napulju - na stadionu "Dijego Armando Maradona" u osmini finala Lige šampiona večeras od 21 čas snage će odmeriti Napoli i Barselona.

Ovo je pravi Maradonin derbi jer je legendarni Argentinac najveći trag ostavio upravo igrajući za ova dva kluba.

U Napoliju ima status božanstva jer je ovom klubu doneo dve titule i po jedan Kup Italije, Superkup ove zemlje i Kup UEFA, dok je u Barseloni takođe legenda, a od trofeja je osvajao po jedan španski Kup, Superkup i Liga Kup.

Što se samog meča tiče, uloga blagog favorita ide Barseloni i kladionice su dale kvotu 2.65 na pobedu ovog tima, dok je kvota na Napoli 2.80, a na remi 3.40.

Barselona, Robert Levandovski, FK Barselona
foto: Cordon Press / ddp USA / Profimedia

Napoli je uoči ove utakmice promenio trenera i umesto Valtera Macarija na klupu se vratio Frančesko Kalcona kom je dobrodošlicu poželeo prvi čovek kluba Aurelio De Laurentis.

- Valter Macari je prijatelj Napolija i moje porodice, ali je došlo vreme da se rastanemo. Hvala mu na svemu što je učinio za klub. Poželeću dobrodošlicu Frančesku Kalconi koji je već radio u našem klubu u stručnom štabu sa Sarijem i Spaletijem - rekao je De Laurentis.

Žoao Feliks i Serhi Roberto vraćaju se u tim Barselone, ali su Alonso, Balde, Gavi i Tores i dalje na listi povređenih. U ekipi Napolija na terenu neće biti Zijelinskog. Ove ekipe sastale su se na startu eliminacione faze Lige Evrope 2022. godine i Barselona je posle 1:1 na "Kamp Nou" slavila u Napulju sa 4:2 i prošla dalje.

Ilkaj Gundogan, fudbaler Barselone, pred ovaj meč je istakao kako on i saigrači dolaze u Italiju po dobar rezultat:

- Ovakvi mečevi su poenta Lige šampiona. Volimo ovakav pritisak. U svaki meč se ulazi "od nule", znamo da su promenili trenera, ali došli smo po dobar rezultat - kratko je prokomentarisao Gundogan.

Pored ove utakmice, večeras će se od 21 čas odigrati još jedan meč u kom će se sastati Porto našeg Marka Grujića i Arsenal.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track