NAVIJAČI LEGIJE IZ VARŠAVE PONOVO UDARILI NA UEFA: Nisu imali milosti prema čelnicima iz Niona! Nazvali su ih pogrdnim imenom!
Foto: Foto Olimpik/NurPhoto/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

nema mira

NAVIJAČI LEGIJE IZ VARŠAVE PONOVO UDARILI NA UEFA: Nisu imali milosti prema čelnicima iz Niona! Nazvali su ih pogrdnim imenom!

Fudbal -

Navijači Legije iz Varšave u otvorenom su višegodišnjem ratu sa UEFA.

Legija
foto: Profimedia

Nebrojeno puta dosad je zvanični Nion žestoko kažnjavao Legiju zbog njenih tifoza. Poljski klub sinoć je ispao iz Lige Konferencije od norveškog Moldea, koji je ukupnim rezultatom slavio sa 6:2. Norvežani su posle 3:2 u Moldeu, slavili i u Varšavi - 3:0 i plasirali se tako u osminu finala ovog evropskog takmičenja.

Bez obzira na ne baš dobru fudbalsku predstavu svojih miljenika, navijači Legije uputili su zanimljivu poruku UEFA. Da podsetimo, Evropska kuća fudbala za ovu utakmicu kaznila je Poljake zatvaranjem domaće tribine "Zileta" dok je na drugoj tribini ulaz bio dozvoljen samo deci mlađoj od 14 godina.

Legija, Legija Varšava
foto: Foto Olimpik/NurPhoto/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

U prvi mah činilo se da neće biti problema, te da je UEFA konačno ostvarila pobedu nad tifozima Legije, koji su decenijama unazad poznati kao jedna od najtvrđih i najorganizovanijih navijačkih grupa u Evropi.

Pred početak utakmice, na zatvorenoj tribini osvanuo je transparent s natpisom - "UEFA, ovaj put si pobedila".

Iako su se u Nionu radovali, usledio je hladan tuš. Navijači Legije su na drugoj tribini, onoj koja je bila rezervisana za decu, uz veliki vatromet razvili šokantan transparent poručivši ljudima iz UEFA da se nikada neće pokoriti njihovim odlukama:

Legija, Legija Varšava
foto: Foto Olimpik/NurPhoto/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Iznenađenje, seronje!"

Sada poljski mediji očekuju drakonsku kaznu UEFA za Legiju. Da podsetimo, Nion je klubu iz Poljske već ranije zabranio dolazak navijača na narednih pet gostovanja u Evropi.

Da podsetimo, za Legiju igra srpski fudbaler Radovan Pankov, a trener je Srbin sa nemačkim pasošem Kosta Runjaić. Trenutno se četvrti u prvenstvu Poljske, sa pet bodova manje u odnosu na vodeći Slask Vroclav.

Kurir sport

00:29

VELIKI SKANDAL! SRPSKI FUDBALER PRIVEDEN U HOLANDIJI! Pankov proveo noć u policiji posle HAOSA u kom nije učestvovao?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track