PRED FINALE LIGA KUPA: Poketino traži od navijača Čelsija da o njemu ne sude prema broju trofeja
Foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Za trofej protiv Liverpula

PRED FINALE LIGA KUPA: Poketino traži od navijača Čelsija da o njemu ne sude prema broju trofeja

Fudbal -

Trener fudbalera Čelsija Maurisio Poketino zatražio je danas da svojih navijača da o njemu ne sude prema broju trofeja, uoči finala Liga kupa protiv Liverpula, u kome će njegova ekipa pokušati da osvoji prvi domaći trofej posle šest godina.

"Mislim da to nije način da se ocenjuju treneri. ;Radi se o konkurentnosti i pobedama, ali previše je faktora koji utiču. ;Mislim da pobeda u nedelju neće povećati moju popularnost ili način na koji će nas navijači videti", rekao je Poketino, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Čelsi i Liverpul će u nedelju od 16 časova na londonskom Vembliju igrati u finalu Liga kupa.

Londonski klub je poslednji domaći trofej osvojio 2018. godine, kada je trijumfovao u FA kupu, ali je u međuvremenu osvojio četiri titule na međunarodnom nivou.

Argentinac je letos preuzeo Čelsi i pokušaće da osvoji svoj prvi trofej u Engleskoj, posle mandata u Sautemptonu i Totenhemu.

Kao primer svoje trvdnje, Poketino je naveo trenera Liverpula Jirgena Klopa, rekavši da na reputaciju nemačkog stručnjaka nije uticalo to što je gotovo četiri godine čekao na trofej na Enfildu.

"Кlop je bio dobar pre nego što je stigao u Liverpul. Sada je osvojio Ligu šampiona i Premijer ligu. ;Stvar je biti u pravom trenutku u pravom klubu koji veruje u vas, sa sposobnošću i odgovornošću za pobedu", izjavio je trener Čelsija.

Liverpul u nedelju ima priliku da osvoji prvi od četiri moguća trofeja u sezoni.

"Ovo je moje prvo finale sa Liverpulom, tako da će to biti nešto posebno za mene i tim. Osvajanje ;Svetskog prvenstva mi je pomoglo da shvatim da zaista želim da osvojim još trofeja i zato je nedelja velika prilika. To je ono što sam želeo kada sam potpisao za klub", rekao je vezni igrač Liverpula Aleksis Mekalister.

Liverpul je trenutno prvi u Premijer ligi, igra u osmini finala Lige Evropa i u petom kolu FA kupa.

Beta

Bonus video:

00:22

Navijači Crvena zvezda Mančester siti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track