LEGENDARNI DANAC PREUZIMA TRI KRUNE: Jon Dal Tomason novi selektor Švedske
Foto: Profimedia

promena na klupi

LEGENDARNI DANAC PREUZIMA TRI KRUNE: Jon Dal Tomason novi selektor Švedske

Fudbal -

Danski stručnjak Jon Dal Tomason (47) izabran je za novog selektora švedske fudbalske reprezentacije, čime je postao prvi strani selektor te zemlje.

Bivši danski napadač će za švedskim kormilom naslediti Janea Andersona koji je u novembru prošle godine dobio otkaz nakon što nije uspeo da odvede Švedsku na Euro 2024.

Tomason, koji je nedavno podneo ostavku na mesto menadžera engleskog drugoligaša Blekburna, potpisao je ugovor do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine, koji će se automatski produžiti u slučaju plasmana na Mundijal.

"Jako se veselim početku ovog velikog zadatka i susretu sa navijačima, igračima i naravno medijima u Švedskoj," kazao je 47-godišnji Danac, a prenela HINA.

Tomason je upisao 112 nastupa za Dansku i postigao 52 gola. Tokom karijere je igrao za Koge, Herenven, Njukasl, Fejnord, Milan, Štutgart i Viljareal.

Trenersku karijeru je započeo kao pomoćni trener Ekscelziora, bio je pomoćnik i u Viteseu i danskoj reprezentaciji, od 2020. do 2021. je vodio Malme, a poslednje dve sezone Blekburn.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track