ŠOKANTNI SNIMCI SA UTAKMICE IZAZVALI NEVIĐENI HAOS KOD KOMŠIJA: Hrvatska ne miruje zbog skandala! Hajduk tražio i dobio odgovor
Foto: Zvonimir Barisin / Pixel Media / Profimedia

BURA

ŠOKANTNI SNIMCI SA UTAKMICE IZAZVALI NEVIĐENI HAOS KOD KOMŠIJA: Hrvatska ne miruje zbog skandala! Hajduk tražio i dobio odgovor

Fudbal -

Dan nakon što su se u javnost pojavili šokantni snimci iz VAR sobe, Hrvatska bruji o skandalu.

Pomenuti snimci stigao su sa utakmice Varaždina i splitskog Hajduka koja je završena rezultatom 1:1 i na njemu se čuje komunikacija jednog od sudija sa terena sa kolegom iz VAR sobe.

Sve se to događa u trenutku kada tri kluba vode borbu za titulu. Rijeka je trenutno prva sa 50 bodova, Hajduk je drugi sa bodom manje, a Dinamo treći sa 47 bodova i utakmicom manje od dva velika rivala.

Očekuje se konferencija za medije prvog čoveka Sudijske komisije, a u međuvremenu Hajduk je objavio odgovor koji je dobio Lukša Jakobušić, predsednik uprave, od Fudbalskog saveza Hrvatske.

- Poštovani gospodine Jakobušić,

Primili smo k znanju vaš dopis vezan za snimke komunikacije sudija iz VAR sobe koji su se pojavili u medijima. Fudbalski savez Hrvatske reagovao je odmah po objavi tih snimaka, te je zatražio odgovor Komisije fudbalskih sudija koja je, kao što je poznato, nezavisno telo.

Takođe, Fudbalski savez Hrvatske će podneti prijavu nadležnim državnim telima od kojih očekujemo da istraže te da utvrde kako i zbog čega su navedeni snimci neovlašćeno skinuti, obrađeni i dostavljeni medijima. Nakon dobijenog odgovora i povratnih informacija od nadležnih tela, Fudbalski savez Hrvatske će o zaključcima obavestiti zainteresovanu javnost.

Uz to, potpuno sam uveren da regularnost takmičenja nije dovedena niti će doći u pitanje, niti objavom ovog snimka, kao niti suđenjem u proteklim kolima.

Srdačan pozdrav, Marijan Kustić - piše u saopštenju Fudbalskog saveza Hrvatske.

Hajduk Split, Hajduk
foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX / imago sportfotodienst / Profimedia

Podsetimo, prvo se pojavio audio snimak razgovora sudija nakon što je poništen gol Hajduka za vođstvo, a pravi haos se dogodio nešto kasnije.

Sporan je bio duel Marka Livaje i Luke Jelenića koji se dogodio neposredno pre vodećeg gola za Varaždin.

- Vuče ga, vuče ga. Faul, faul! Fran, Fran… Pa j***te - rekao je jedan od sudija, pa nastavio sa žestokim psovkama:

- Idi u k***c! Vuče ga. Zoveš ga za ovo, moraš da ga zoveš! Idite u k***c svi zajedno!

Kurir sport

Bonus video:

00:13

SPLIT OVACIJAMA POZDRAVIO PIKSIJA: Stojković čestitao jubilej Simovcima, na regionalno finale stigao i Aleksandar Čeferin! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track