HOĆE LI SE KAJATI PARTIZAN I CRVENA ZVEZDA: Njihova deca nose Radnički iz Kragujevca! Klub koji je HIT SUPERLIGE!
Foto: Printcsreen

bravo momci

HOĆE LI SE KAJATI PARTIZAN I CRVENA ZVEZDA: Njihova deca nose Radnički iz Kragujevca! Klub koji je HIT SUPERLIGE!

Fudbal -

Kragujevački Radnički 1923 hit je prolećnog dela sezone u Superligi Srbije. Bez dileme.

Partizan, Radnički 1923
foto: @starsport

Tim iz srca Šumadije nalazi se na petom mestu Superlige, sa jasno izraženim ambicijama da do kraja takmičarske godine izbori plasman u evropsko takmičenje, prvi put u dugoj istoriji.

Radnički 1923 u prolećnom delu sezone upisao je pobede protiv IMT (1:0), Javora u Ivanjici (1:3), Vojvodine (2:1) i niškog Radničkog (3:2). Jesenji deo sezone okončali su remijem u Humskoj protiv favorizovanog Partizana kada je bilo 3:3, a Kragujevčano vodili u dva navrata, 2:0 i 3:2.

Nosioci igre Radničkog 1923 su mladi fudbaleri Matija Gluščević (19) i Milan Aleksić (18). Uz naravno, najboljeg igrača Milutina Vidosavljevića (23).

Matija Gluščević
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Matija Gluščević eksplodirao je ove sezone. Levokrilni fudbaler Radničkog 1923 rešio je utakmicu protiv IMT golom, te upisao dve asistencije protiv Javora i niškog Radničkog. Ono što imponuje jeste njegova igra, siguran pas i istančan njuh za golom. Izuzetno je brz, dugog koraka i baš zbog te osobine lako rešava situacije "jedan na jedan". Što se vidi u dresu Radničkog 1923, jer je taktički obučen fudbaler. Igra po boku i ima ugovor sa Kragujevčanima do juna 2026. godine.

Ponikao je u kraljevačkom Apolonu, a kao dečak od 15 godina sa klasićem Nikolom Stankovićem koji sada igra za Čukarički, došao je u Crvenu zvezdu i prošao njenu celu omladinsku školu i osvajao trofeje. Standardan je član mlađih selekcija Srbije, trenutno je član tima do 19 godina. Kada je napunio 16 godina postao je najmlađi debitant u istoriji Grafičara, razvojnog tima Crvene zvezde. Nažalost, nije dobio šansu u prvom timu Crvene zvezde, bio je u novosadskom Proleteru i klubu Novi Sad. Imao je i pauzu od šest meseci, kada do prošlog leta, kada je stigao u Kragujevac nije imao klub.

Milan Aleksić
foto: Printskrin/Instagram

Milan Aleksić je rođeni Kragujevčanin, koji se posle putešestvija po Beogradu gde je došao kao dečak od 14 godina, vratio u rodni grad. Bio je u selekcijama Čukaričkog i Partizana. Sada igra fantastično u dresu Radničkog 1923, mnogo trči, upisao je tri asistencije, a posebno su bile upečatljive one protiv Javora i protiv IMT, kada je sa golom sastavio godinu dana starijeg Gluščevića.

Kao vezni fudbaler Milan Aleksić igrao je u kadetima i omladincima Partizana. Prošlog leta Igor Duljaj, trener crno-belih, priključio ga je prvom timu i poveo na pripreme u Sloveniju. Nažalost, struka u Humskoj precrtala je Milana Aleksića i on je u septembru 2023. kao slobodan igrač došao u Radnički 1923. Posle zimskih priprema nametnuo se stručnom štabu Kragujevčana i izborio se za mesto u startnih 11 kao vezni fudbaler vrlo važan za igru kluba. Minutažu Aleksić maksimalno koristi i uz utakmice u utakmicu igra sve bolje. Ugovor sa Radničkim 1923 veže ga do juna 2027. godine.

Kurir sport/A. R.

00:25

Igor Duljaj: Niko ne voli i ne poštuje Partizan kao on

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track