NAŠAO OPRAVDANJE ZA LOŠE REZULTATE CRVENIH ĐAVOLA! Ten Hag: Nijedna ekipa ne bi mogla da izdrži ovolike probleme sa povredama
Foto: AP Photo/Dave Thompson

ZANIMLJIVO

NAŠAO OPRAVDANJE ZA LOŠE REZULTATE CRVENIH ĐAVOLA! Ten Hag: Nijedna ekipa ne bi mogla da izdrži ovolike probleme sa povredama

Fudbal -

Trener fudbalera Mančester junajteda Erik ten Hag rekao je da bi u prvih 100 utakmica na klupi tog kluba pobedio u 75, da nije bilo problema sa povredama igrača, za koje je ocenio da nijedna ekipa ne bi mogla da izdrži.

Ten Hag je u drugoj sezoni u Junajtedu i pod velikim je pritiskom zbog loših rezultata pošto je ekipa šesta na tabeli sa 44 boda, 19 manje od vodećeg Liverpula. On je u 100. utakmici na klupi mančesterskog kluba prošlog vikenda izgubio od gradskog rivala Sitija 1:3.

Posle odsustva zbog povreda u ekipu će se vratiti Markus Rašford i Džoni Evans, ali je povređenim igračima priključio Omari Forson, preneo je Skaj.

"To je dobra vest, Rašford i Evans su se oporavili posle derbija, pa su na raspolaganju. Ostalo je isto, osim što je ispao Omari Forson. Mislim da će se uskoro vratiti Mejson Maunt, posle reprezentativne pauze. Za sledeću nedelju, nadam se da će se neki igrači vratiti. Očekujem da će za utakmicu protiv Liverpula tu biti Hari Megvajer, Aron Van-Bisaka, a slično i za Rasmusa Hojlunda", naveo je Ten Hag.

Hari Kejn, Mančester junajted, Bajern Minhen, FK Bajern Minhen
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Junajted će narednog vikenda igrati protiv Liverpula u četvrtfinalu FA kupa i to je poslednja prilika ekipe da osvoji trofej.

U prvoj sezoni Ten Hag je osvojio Liga kup sa Junajtedom i predvodio ekipu do trećeg mesta u Premijer ligi, a ekipa je trenutno šesta sa 11 bodova zaostatka za Aston Vilom na četvrtom mestu koje vodi u Ligu šampiona.

Holandski trener rekao je da bi ostvario i više od 61 pobede u prvih 100 utakmica u Junajtedu, da nije bilo velikih problema sa povredama.

"Zamislite da smo imali više igrača na raspolaganju, ne toliko problema sa povredama, lako bi to bilo 70 ili 75 pobeda i to govori o blistavoj budućnosti ovog tima kada su igrači na raspolaganju.

Duže su povređeni Lisandro Martines, Entoni Marsijal, Luk Šo i Tajrel Malasija.

"Nijedna ekipa ne bi sa time mogla da se nosi, sa toliko povreda. Igramo na maksimalnom nivou ako uzmete u obzir raspoloživost igrača, pa kada vam nedostaje toliko ključnih igrača u mnogim delovima sezone, onda rezultati i igra neće biti isti kao kada su oni na raspolaganju. Videli smo u januaru i februaru, kada su bili na raspolaganju, da su nastupi bili veoma dobri", rekao je Ten Hag.

Mančester junajted će u subotu igrati na svom terenu protiv Evertona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track