TUGA U BRITANIJI! Posle kraće bolesti preminula legenda tima iz Premijer lige! Klub se od njega oprostio dirljivim rečima!
Foto: Printscreen / Youtube / EFC ROYAL BLUE MERSEY

odlazak velikana

TUGA U BRITANIJI! Posle kraće bolesti preminula legenda tima iz Premijer lige! Klub se od njega oprostio dirljivim rečima!

Fudbal -

Tužne vesti dolaze nam iz Engleske. Posle kraće bolesti, u 77. godini života, preminuo je legendarni fudbaler Evertona Džimi Hasbend.

Klub iz Premijer lige dirljivim rečima oprostio se od igrača koji je ostavio dubok trag u ovom delu Liverpula.

- Fudbalski klub Everton je duboko ožalošćen saznanjem o smrti Džimija Hasbenda koji je našem klubu doneo trofej u sezoni 1969/70. Džimi je mirno preminuo u subotu nakon kraće bolesti - stoji u saopštenju Evertona.

Hasbend je rođen u oktobru 1947. godine i osvojio je titulu u Prvoj ligi sa Evertonom 1970. godine. Igrao je na "Gudison parku" između 1963. i 1973. godine i za to vreme postigao je 55 golova u 199 nastupa za prvi tim. Hasbend je bio ključan u Evertonovom pohodu ka finalu FA Kupa 1968. godine kada je u četvrtfinalu postigao dva pogotka protiv Lestera. Ipak, u finalu je bio tragičar kada se nije proslavio u porazu od Vest Broma rezultatom 1:0.

Kurir sport / The Sun / Ž.S.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track