GEJ PROSIDBA O KOJOJ PRIČA CEO SVET: Fudbaler zaprosio svog dečka na terenu! Pogledajte kako je to izgledalo (FOTO)
Foto: Instagram

ZANIMLJIVO

GEJ PROSIDBA O KOJOJ PRIČA CEO SVET: Fudbaler zaprosio svog dečka na terenu! Pogledajte kako je to izgledalo (FOTO)

Fudbal -

Australijski fudbaler Džoš Kavaljo (24) pre tri godine na Instagramu je objavio da je gej i u tom trenutku postao jedini aktivni fudbaler koji je to priznao.

Levi bek australijskog Adelejd Junajteda na Instagramu je ispričao svoju priču.

"Želim s vama podeliti nešto lično. Ja sam fudbaler i ja sam gej", rekao je u uvodu.

Dodao je kako je odrastao u strahu zbog svoje seksualne orijentacije skrivajući to od svih. Kavaljo je tada istakao da samo želi igrati fudbal i biti jednako tretiran kao i svi ostali:

"Dok sam odrastao, uvek sam osećao potrebu sakriti se jer me bilo sramota. Budući da sam gej fudbaler morao sam naučiti skrivati osećaje kako bih se uklopio u kalup profesionalnog fudbalera. Odrastanje kao gej osobe i igranje fudbala bili su samo dva sveta koja se pre nisu ukrstila. Živio sam svoj život pretpostavljajući da je to tema o kojoj se nikad neće govoriti."

gej fudbaleri
foto: Printscreen

Sada, tri godine nakon svoje velike objave, Kavaljo se verio sa svojim partnerom i igračem australijskog fudbala Lejtonom Morelom a par je veridbu objavio na Instagramu. Kavaljo je partnera zaprosio na terenu svog kluba, a pratiteljima je poručio:

"Ovu godinu započinjem sa svojim verenikom. Hvala Adelejdu što mi je pomogao s ovim iznenađenjem. Vaša beskrajna podrška mi puno znači. Stvorili ste siguran prostor u fudbalu, a to nisam mogao zamisliti ni u najluđim snovima. Ohrabrili ste me da svaki dan svog života živim autentično. Čini mi se ispravno što se ovo dogodilo na terenu, tamo gde je sve počelo."

Kurir sport

Bonus video:

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track