"SRBI SU NAŠA BRAĆA" Brutalno jake reči reprezentativca Rusije - uzor mu je Aršavin, a evo ko mu je najbolji igrač Orlova!
Foto: Mike Kireev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

moćno

"SRBI SU NAŠA BRAĆA" Brutalno jake reči reprezentativca Rusije - uzor mu je Aršavin, a evo ko mu je najbolji igrač Orlova!

Fudbal -

Kraj trećeg martovskog vikenda ujedno označava i trenutak da se napuste klupske odaje. Većina će odmoriti od iscrpljujućeg rasporeda u takmičarskom kalendaru, dok grupu “odabranih”, koji su najviše pokazali u minulom ciklusu, čeka zamena “odora”. Klupska oprema se odlaže u ormar, a na scenu stupaju boje nacionalnog tima.

Početak proleća, namenjen da selektori reprezentacija okupe svoje čete i zajedničkim snagama obraduju čitave horde navijača. Ovog puta takmičarski značaj izostaje kada su u pitanju selekcije Rusije i Srbije. Rezultatski pritisak ne postoji, ali dugo jedan prijateljski meč nije privukao veću pažnju sportske javnosti – nego duel zakazan za 21. mart na velelpnoj moskovskoj “VTB Areni”. Valerij Karpin i Dragan Stojković Piksi će prvi put u trenerskoj karijeri imati priliku za nadmudrivanje, dok će popularna Zbornaja biti na najtežem testu od uvođenja sankcija od strane FIFA i UEFA.

Uoči mesecima ranije najavljivanog spektakla u prestonici Rusije, za Meridian sport je govorio jedan od Karpinovih izabranika iz nove generacije i as Krila Sovjetova – Juri Gorškov.

“Uvek je poseban osećaj nastupati za reprezentaciju.Veoma sam srećan kada mi se ukaže prilika da branim boje nacionalnog tima. Osećam se ponosno jer predstavljam svoju zemlju”, istakao je 25-godišnji levi bek, koji je sredinom oktobra prošle godine debitovao za Zbornaju protiv Kenije.

Brzonogi Gorškov, prepoznatljiv po “eksplozivnosti”, imao je samo reči hvale na račun Orlova, a nije sakrio ni emocije prema “bratskom” odnosu dva naroda.

“Očekujem zaista dobru, interesantnu utakmicu, visokog kvaliteta. Priželjkujem pune tribine navijača i odličnu atmosferu. Svi znamo koliko Srbija ima jak tim. Reč je o sjajnim igračima i poznajem dosta njih. Momci nastupaju u najkvalitetnijim evropskim ligama. Izdvojio bih Dušana Vlahovića kao najboljeg pojedinca”, istakao je Gorškov i nastavio u istom ritmu:

“Odlično sam upoznat sa srpskom kulturom. Srbi su naša braća! Tokom januara ove godine sam posetio Srbiju. Uživao sam i ljudi su bili veoma ljubazni”.

Rusija je svetskom fudbalu “podarila” sijaset zvezdi decenijama unazad, a Juri je iz tesne konkurencije izabrao jedno ime – čiji talenat nikoga nije ostavljao ravnodušnim.

“Moj uzor, idol, uvek je bio legendarni Andrej Aršavin. Slobodno mogu da kažem da je on najbolji ruski fudbaler ikada, makar iz mog ugla posmatranja na takvu diskusiju”.

Levonogi as, spada u grupu “univerzalaca”, pa osim prirodne pozicije neretko “uskoči” u vezni red gde se pokazao kao odlična opcija za trenera kluba iz Samare – Igora Osinjkina. Krila Sovjetov je imala fantastičunu polusezonu, ali tri vezana poraza i loše otvaranje prolećne etape takmičenja donekle su pokvarili utisak.

“Nije najbolji momenat za reči hvale. Krila Sovjetov je vezao dva uzastopna poraza, tako da moramo raditi u tišini kako bi se vratili u željeni ritam. Radićemo vredno i predano, a onda i osvajati bodove”, zaključio je Juri Gorškov.

Kurir sport / Meridian sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track