KAPITEN SRBIJE HVALIO ENGLEZIMA GOLMANA ČELSIJA: Petrović je top kandidat za GOL SRBIJE na Evropskom prvenstvu!
Foto: Graham Hunt / imago sportfotodienst / Profimedia

pohvale

KAPITEN SRBIJE HVALIO ENGLEZIMA GOLMANA ČELSIJA: Petrović je top kandidat za GOL SRBIJE na Evropskom prvenstvu!

Fudbal -

Kapiten naše reprezentacije Dušan Tadić pohvalio je mladog golmana Čelsija Đorđa Petrovića engleskim medijima.

Pred okršaj Čelsija sa Lesterom u četvrtfinalu FA kupa Tadić je sipao hvalospeve na račun 24-godišnjeg sprskog čuvara mreže.

"Đorđe je sjajan golman, veliki talenat i mnogo mi je drago što brani u Čelsiju. Odmah na prvom treningu sam video koliko je dobar golman. Uz to, on je veoma dobar momak i veliki profesionalac. Zapravo, uopšte nisam iznenađen što brani za Čelsi, jer ranije je hteo da ga dovede i Ajaks" otkrio je kapiten Orlova.

Tadić je uveren da će Petrović sačuvati mesto u startnoj postavi Plavaca.

On je bio na radaru svih vrhunskih klubova i uopšte nije slučajnost što je sada jedinica u Čelsiju. Mislim da će sačuvati svoje mesto na golu i kada se Sančez vrati, jer kada golmani jednom dobiju svoju šansu ne prepuštaju je nikome. Verujem mu da će uspeti. On je budućnost Čelsija".

Iako je konkurencija u reprezentaciji izuzetno jaka, Tadić smatra da je Petrović "top kandidat" za prvog golmana Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu.

"Vanja Milinković-Savić je takođe bio dobar, imamo Đorđa, Svilara i Rajkovića. Mnogo dobrih golmana. Sjajna je stvar za Srbiju što ima sve više i više opcija", rekao je fudbaler Fenerbahčea.

Kurir sport/J.M./Mozzartsport

03:35

Tadić Srbija Bugarska Leskovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track