UEFA REAGOVALA! Zbog "NAPETE SITUACIJE" otkazan meč Bosne i Hercegovine i Izraela!
Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

pala odluka

UEFA REAGOVALA! Zbog "NAPETE SITUACIJE" otkazan meč Bosne i Hercegovine i Izraela!

Fudbal -

Fudbaleri Bosne i Hercegovine i Izraela neće odigrati meč koji je bio planiran. UEFA je, u saradnji sa oba Saveza, otkazala utakmicu zbog "napete situacije".

Obe selekcije ispale su u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo, a predsednik FS Izraela Šino Zorc otkrio je zbog čega meča protiv Bosne neće biti.

- Zbog napete situacije UEFA me je kontaktirala čim su završene utakmice i tražili su da odustanemo od meča protiv Bosne i Hercegovine. Ovaj susret nema značaj ni za jednu selekciju, a situacija je napeta posle eliminacija iz baraža, pa smo prihvatili predlog. Siguran sam da bi FS Bosne i Hercegeovine učinio sve za dobro domaćinstvo, ali pod trenutnim okolnostima odobrio sam otkazivanje utakmice - istakao je Zorc za izraelske medije.

Izraleci navode da je utakmica na Grbavici otkazana u kooperaciji dva Saveza i UEFA, a mnogi će ovaj potez proglasiti potpuno opravdanim.

Kurir Sport / Sportsport.ba / Ž.S.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track