SPECIJALISTA IZ BRAZILA STIGAO DA LEČI MATEUSA SALDANJU: Posebne metode su u pitanju! Ima tu igli, masaže, napitaka... (VIDEO)
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

ruptura

SPECIJALISTA IZ BRAZILA STIGAO DA LEČI MATEUSA SALDANJU: Posebne metode su u pitanju! Ima tu igli, masaže, napitaka... (VIDEO)

Fudbal -

Mateus Saldanja ima ozbiljnu povredu zadnje lože, a zbog njega je u Beograd stigao lekar specijalista iz Brazila.

Mateus Saldanja
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Navijači Partizana su zabrinuti za zdravlje Mateusa Saldanje, jer znaju koliko je on važan za ekipu. Napadač iz Brazila prvi je strelac Superlige sa 16 golova. Ozbiljnu povredu butnog mišića trebalo bi da u narednih nekoliko nedelja sanira upravo Matevs Taveira kojeg je na beogradskom aerodromu sačekao Mateus Saldanja.

Baš zbog povrede zadnje lože Brazilac je propustio poslednje dve utakmice u šampionatu, protiv Napretka i Mladosti. Specijalista iz Brazila otkrio je da se radi o rupturi od tri centimetra, na zadnjoj strani butine.

Mateus Saldanja
foto: Printskrin/Instagram

- Stigao sam u Srbiju! Još jedna misija i ovaj put sa mojim bratom Saldanjom. Prošlo je šest godina otkada smo se upoznali i sarađivali u Bahija fudbalskoj akademiji. Danas sam na novom zadatku. Radi se o opsežnoj povredi, tri centimetra rupture na zadnjoj strani butine. Hoće li Saldanja biti 100 odsto spreman za 30 dana? To je moja misija i mi ćemo da je završimo - otkrio je Matevs Taveira, koji je već počeo sa specijalnim terapijama što se može videti iz priloženog videa.

Poslednju utakmicu koju je Brazilac odigrao za Partizan bio je 172. večiti derbi protiv Crvene zvezde (2:2) na Marakani, kada je Mateus Saldanja bio strelac za crno-bele. Njegov izostanak je ogroman problem za trenera tima iz Humske Igora Duljaja, jer je na protekle dve utakmice bez Brazilca, Partizan umesto šest osvojio samo jedan bod.

Mateus Saldanja ove sezone odigrao je 28 utakmica za Partizan u svim takmicenjima i dao 17 golova. Do kraja regularnog dela fudbalskog prvenstva Srbije crno-beli imaju težak raspored.

Piter Olajinka, Mateus Saldanja
foto: www.crvenazvezdafk.com

Bez Mateusa Saldanje dočekaće sledećeg vikenda u Beogradu subotički Spartak, potom će 3. aprila gostovati Voždovcu, pa 7. aprila kod kuće igrati sa Novim Pazarom u Humskoj, i u poslednjem kolu ići na noge Čukaričkom (14. april).

Kurir sport/A. R.

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track