JOKSIMOVIĆ PRED MLADOST: Potrebni su nam bodovi, nadam se pobedi
Foto: www.fkradnicki.com

SUPERLIGA SRBIJE

JOKSIMOVIĆ PRED MLADOST: Potrebni su nam bodovi, nadam se pobedi

Fudbal -

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Dejan Joksimović rekao je danas da je Mladost zahtevan protivnik, ali je istakao da su njegovom timu potrebni bodovi i da se nada pobedi u toj superligaškoj utakmici.

"U sličnoj smo situaciji kao pred utakmicu sa Napretkom. U goste nam dolazi ekipa Mladosti, koja je u jako dobroj formi. U ovom delu prvenstva, u sedam utakmica doživeli su samo jedan poraz i jako su zahtevan protivnik", rekao je Joksimović, prenosi klub.

"Nama su potrebni bodovi, na taj način se i pripremamo za ovu utakmicu. Daćemo sve od sebe da istaknemo naše kvalitete o kojima stalno pričamo, u odnosu na mane koje smo uočili kod ekipe Mladosti. Nadam se pobedi", dodao je on.

Fudbaleri Radničkog iz Niša sutra od 14.00 dočekuju Mladost iz Lučana, u utakmici 27. kola Super lige Srbije.

Joksimović je naveo da je tim iz Lučana jako iskusan i organizovan, takmičarski nastrojen i da zna da igra na rezultat.

"Takvim pristupom oni umeju da vešto sakriju svoje mane, a istaknu sve vrline i prednosti u igri koje poseduju. Defanzivno su veoma čvrsti i kompaktni, odgovorni i svi redom posvećeni odbrani. Sa druge strane jako su opasni u ofanzivnim tranzicijama", rekao je Joksimović.

Dodao je da njegova ekipa mora sprečiti igru Mladosti po bokovima.

"Kod tih bočnih lopti moramo biti organizovani u našem kaznenom prostoru jer sa velikim brojem igrača oni pune protivnički šesnaesterac. Takođe su opasni iz prekida, pa smo radili i na tom segmentu. Suština je, međutim, da se mi nametnemo, da izađemo na teren sa stavom gde se Radnički pita za većinu stvari na terenu", naveo je Joksimović.

Ekipa sa Čaira ni na ovom meču neće biti kompletna.

"I dalje ne možemo da računamo na Čolovića i Andriju Stojanovića. U međuvremenu, povredio se i Frei. Stajić ima kartone, a svi ostali su tu i spremni su", rekao je Joksimović.

"Iako neki od igrača vuku hronične povrede, svi oni su svesni trenutka u kojem se nalazimo i stegli su zube. Takav pristup je za svaku pohvalu i to mi daje motiv više da razmišljam pozitivno i verujem da imamo potencijal i da ćemo ostvariti cilj i ostati u ligi", zaključio je trener Radničkog.

Radnički iz Niša je trenutno 14. na tabeli Super lige Srbije sa 23 boda, dok je Mladost sedma sa 37 osvojenih bodova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track