KAKO SAD MOTIVISATI IGRAČE? Tuhel svestan da je titula izgubljena, a njegove igrače očekuje meč sa Arsenalom - "Moramo da..."
Foto: Franz Kirchmayr / AFP / Profimedia

KAKO SAD MOTIVISATI IGRAČE? Tuhel svestan da je titula izgubljena, a njegove igrače očekuje meč sa Arsenalom - "Moramo da..."

Fudbal -

Trener fudbalera Bajerna iz Minhena Tomas Tuhel rekao je danas da njegova "vrlo iznervirana ekipa" mora da se izdigne posle poraza u velikom derbiju od Borusije iz Dortmunda.

Tuhel je posle prošlonedeljnog poraza od Borusije iz Dortmunda (0:2) priznao da je ekipa izgubila šampionsku titulu, a sada mora da motiviše igrače pred četvrtfinalni duel Lige šampiona protiv Arsenala.

Bajern zaostaje 13 bodova za prvoplasiranim Bajerom iz Leverkuzena, a prioritet kluba je plasman u finale Lige šampiona, naveo je Tuhel.

"Svi smo želeli da je drugačije i vrlo smo iznervirani, posebno zbog toga kako je prošao prošli vikend. Moramo da pokažemo rekaciju. Moramo da vratimo osnove u našu igru i to brzo", rekao je Tuhel.

Tomas Tuhel
foto: AP Martin Meissner

On je subotnju utakmicu protiv Hajdenhajma nazvao "klasičnom utakmicom Davida protiv Golijata". Hajdenhajm je sedam kola pre kraja 11. na tabeli i obezbedio je opstanak u svojoj prvoj sezoni u Bundesligi i bez pobede je u poslednjih šest prvenstvenih utakmica.

Tuhel je rekao da će zbog zdravstvenih problema tu utakmicu propustiti golman Manuel Nojer, desni bek Nusair Mazraui, vezni igrač Aleksandar Pavlović i napadači Leroj Sane i Kingsli Koman, ali i da je neizvestan njihov nastup u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona protiv Arsenala.

Prva četvrtfinalna utakmica Lige šampiona između Bajerna i Arsenala igra se u utorak od 21 čas u Londonu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track