"I DALJE SU NAM NAJVEĆI RIVAL, NJIHOV RITUAL I KVALITET SU NEUPITNI" Lazetić maksimalno oprezan pred meč sa Čukaričkim!
Foto: Starsport©

superliga srbije

"I DALJE SU NAM NAJVEĆI RIVAL, NJIHOV RITUAL I KVALITET SU NEUPITNI" Lazetić maksimalno oprezan pred meč sa Čukaričkim!

Fudbal -

Trener fudbalera TSC-a Žarko Lazetić rekao je danas da je Čukarički već godinama najveći rival njegovog kluba i dodao da će predstojeća superligaška utakmica biti "veliki ispit zrelosti".

"Pred utakmice sa njima podsećam da smo mi tek jednu godinu završili ispred njih, a oni su nam uvek bili parametar. U ovu sezonu smo ušli sa istim 'opterećenjem' Evrope i viškom utakmica, ali nama je uspelo da to bolje iznesemo", rekao je Lazetić, prenosi klub.

"I dalje su nam najveći rival, njihova rutina i kvalitet su neupitni, iako su ove sezone imali dosta problema. Već četvrti trener ih vodi, ali u poslednjim utakmicama su se stabilizovali, pre svega defanzivno, po čemu su godinama poznati... Dobro se poznajemo i ne verujem da će biti iznenađenja ni u postavci a ni u stilu igre", dodao je on.

Fudbaleri TSC-a dočekaće sutra ekipu Čukaričkog, u utakmici 29. kola Super lige Srbije.

TSC je treći na tabeli domaćeg šampionata sa 59 bodova, dok je Čukarički četvrti sa 44.

"Za nas je plej-of počeo sa utakmicom protiv Voždovca i važno je što smo u dva duela, protiv vrhunskih protivnika, izvojevali pobedu. Pred nama su još dve izvanredne ekipe. Čukarički nam je treći protivnik u osam dana, ali mi imamo tu sreću i kvalitet da možemo da rotiramo igrače. Planiramo da i na ovoj utakmici pravimo promene u želji da budemo najbolji mogući", rekao je Lazetić.

Lazetić je naveo da je TSC prošle godine pomerio jednu granicu, a da je ove godine "pomerio sve, i po broju utakmica i po svemu drugom".

"Evo nas u perfektnoj poziciji u kojoj uživamo i ne želimo da je kvarimo. Trudićemo se da ni jednom protivniku ne olakšamo posao, jer sportski je svaku utakmicu odigrati punom snagom. Po tom pitanju sam i rigidan i rigorozan i prema sebi i prema igračima i mislim da su oni to prihvatili i da se ne bave bodovima, već samo ciljem", rekao je on.

"Ne pripremamo se samo za ovaj meč, čak ne ni samo za ovu sezonu, nama je Čukarički evropski rival i predstojeća utakmica može i te kako da nam posluži i kao odgovor za ono što nas čeka ukoliko izborimo Evropu", dodao je trener TSC-a.

Lazetić je istakao da se njegova ekipa zapravo takmiči sama sa sobom i da zato nema razlike na kojoj je poziciji ili ko joj je protivnik.

"Ova utakmica, kao i naredne, će biti veliki ispiti zrelosti za nas. Uspelo nam je da prošle godine budemo sjajni iako pod velikim opterećenjem, ali ako se opustimo, onda nismo ozbiljni profesionalci", zaključio je Lazetić.

Utakmica TSC - Čukarički igra se sutra u Bačkoj Topoli od 20.00.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track