NAJLUĐI FUDBALSKI VIKEND - NIJE SAMO PARTIZAN ŠOKIRAN! Širom Evrope se nizali NEVEROVATNI REZULTATI, velikani ostali bez titule!
Foto: Starsport

SPEKTAKULARNE UTAKMICE

NAJLUĐI FUDBALSKI VIKEND - NIJE SAMO PARTIZAN ŠOKIRAN! Širom Evrope se nizali NEVEROVATNI REZULTATI, velikani ostali bez titule!

Fudbal -

Vikend koji je iza nas ponudio nam je izuzetno zanimljiv fudbalski sadržaj, lude utakmice i rezultate koji bi mogli da budu izuzetno važni za samu završnicu sezona širom Evrope.

Svi koji vole ovaj sport mogli su odlično da se zabave, ali milioni navijača ne mogu da kažu da su zadovoljni rezultatom svog tima.

Trka za titulu u mnogim šampionatima je izuzetno zanimljiva, a posle ovog vikenda, čini se da su neke stvari skoro pa rešene.

Počnimo od nama najbliže - Super lige Srbije.

Partizan je imao svoje računice za povratak na prvo mesto. U sledećem kolu biće odigran večiti derbi, a zatim i još šest utakmica plej-ofa. Pobeda protiv najvećeg rivala približila bi crno-bele na samo bod zaostatka, ali za to je bilo neophodno da prvo padne Čukarički.

Na Banovom Brdu je odigrana jedna od najzanimljivijih utakmica u sezoni. Partizan je golovima u 90. i 92. minutu uspeo da nadoknadi dva gola zaostatka, a uz veliku podršku navijača krenuli su i po treći gol. Ali, umesto toga, usledio je šok i gol Čukaričkog za konačnih 3:2.

Partizan je ostao na 70 bodova, sedam manje od Crvene zvezde i, iako još uvek ima dovoljno prostora za razna dešavanja, čak i uz pobedu u derbiju ekipi Igora Duljaja bilo bi potrebno čudo u zavšnici prvenstva.

U Premijer ligi, najjačem i najgledanijem prvenstvu na svetu, Arsenal i Liverpul su napravili ogromne korake unazad i svojim porazima pogurali su Mančester siti na vrh tabele.

Prvo su "Građani" u subotu pobedili Luton rezultatom 5:1, a onda su Liverpul i Arsenal u "crnoj" nedelji poraženi na svojim terenima.

Ekipu Jirgena Klopa je na Enfildu šokirao Kristal Palas kojem je jedan gol bio dovoljan za tri boda, dok je na Emiratima Aston Vila rezultatom 2:0 iznenadila "Topdžije".

Siti sada ima 73 bodova, dok su Arsenal i Liverpul ostali na 71, na šest utakmica do kraja Premijer lige.

Poput ovih engleskih timova, još jedan velikan sa ostrva se "sapleo" u samoj završnici sezone.

U pitanju je Rendžers iz Glazgova koji je šokantnim porazom od Ros Kauntija prepustio Seltiku znatno bolju poziciju pred početak plej-ofa. Rendžers je ostao na četiri boda minusa uz utakmicu manje od najvećeg rivala.

A, u našem komšiluku, navijači splitskog Hajduka ostaju bez nade da će njihov klub posle 19 godina uspeti da osvoji šampionski pehar.

Poraz u Splitu od Osijeka rezultatom 2:1, bio je četvrti uzastopni za Hajduk koji je sada na 13 bodova manje od Rijeke, a osam od Dinama koji ima i utakmicu manje. Interesantno je da je ta četiri poraza Hajduk zabeležio protiv najbolje rangiranih ekipa u hrvatskom prvenstvu: Lokomotiva (peta na tabeli), Dinamo (drugi), Rijeka (prva) i sada Osijek (četvrti).

Zanimljivo je bilo i u Italiji, gde je Inter blizu osvajanja titule.

Četiri utakmice odigrane u nedelju u Seriji A nisu dale nijednog pobednika. Napolije kao domaćin odigrao 2:2 sa Frozinoneom, Milan je u gostima osvojio bod protiv Sasuola rezultatom 3:3 uz gol Luke Jovića, a Inter je na stadionu Đuzepe Meaca napravio kiks i rezultatom 2:2 stigao samo do boda protiv Kaljarija. Istog dana utakmica Udineze - Roma je prekinuta pri rezultatu 1:1 zbog toga što je fudbaler "Vučice" Evan Ndik imao srčanih problema.

Vredno je pomenuti da je Bajer Leverkuzen u nedelju razbio Verder rezultatom 5:0 i tim trijumfom obezbedio osvajanje titule u Nemačkoj, prvi put posle 120 godina.

Takođe, izuzetno zanimljivi mečevi odigrani su u Novom Sadu i Lionu.

Vojvodina je pobedila TSC rezultatom 3:2, a na stadionu Karađorđe viđen je sličan scenario kao onaj na Banovom Brdu. Domaćin je imao dva gola prednosti, a gost se vratio na 2:2. Gol za pobedu "Voše" postigao je Njegoš Petrović u 95. minutu.

Olimpik iz Liona za koji sjajno igra Nemanja Matić pobedio je rezultatom 4:3 protiv Bresta uz neverovatan preokret. Olimpik je imao gol prednosti nakon prvog poluvremena, ali je od 60. do 67. minuta primio tri gola.

Golovima u 70. i 79. minutu ovaj velikan se vratio u meč, a prava drama je viđena u završnici. Iako je utakmica produžena osam minuta, završena je u 107. nakon što je u 105. Mejtland Najls sa bele tačke doneo pobedu domaćinu.

Kurir sport

Bonus video:

00:28

Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track