"GOREĆE" U RIMU I ISTANBULU! Srpski igrači u pohodu na EVROPSKE TROFEJE! Jović na Svilara, Tadić predvodi Fener u DERBIJU
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

BORBA

"GOREĆE" U RIMU I ISTANBULU! Srpski igrači u pohodu na EVROPSKE TROFEJE! Jović na Svilara, Tadić predvodi Fener u DERBIJU

Fudbal -

Posle Lige šampiona nastavljaju se i Liga Evrope i Liga Konferencija. Naravno najveći fokus biće na srpskim fudbalerima koji igraju širom Evrope i probaće sa svojim ekipama da odu što dalje. Na rimskom "Olimpiku" igra se "srpski derbi", jer će Mile Svilar sa svojom Romom pokušati da odbrani 1:0 iz prvog duela protiv Milana.

Luka Jović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Totalno drugačije želje imaće Luka Jović sa "rosonerima". Mnogo više Srba biće u trećem po redu evropskom takmičenju. Nikola Milenković će sa svojom Fjorentinom dočekati Viktoriju Plzenj nakon 0:0 u prvom duelu.

Domaćin u revanšu biće i Andrija Živković koji će sa Paokom pokušati da nadoknadi minus iz prvog susreta u Brižu (0:1). Derbi runde igra se u Istanbulu gde će Fenerbahče na svom stadionu igrati sa Olimpijakosom.

Dušan Tadić
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Tursko-grčki dueli su uvek zanimljivi, a tako je bilo i na stadionu "Jorgos Karaiskakis" kada se turski klub izvukao i posle 3:0 uspeo da ublaži poraz sa dva brza gola. Dirigentsku palicu igre turskog kluba će kao i uvek imati kapiten Srbije Dušan Tadić. Nema sumnje da nas očekuju veoma interesantni mečevi.

raspored utakmica: Liga Evrope: Roma - Milan 21.00 Atalanta - Liverpul 21.00 Vest Hem - Leverkuzen 21.00 Marselj - Benfika 21.00

Liga Konferencije: Fjorentina - Plzenj 18.45 Lil - Aston Vila 18.45 Paok - Briž 21.00 Fenerbahče - Olimpijakos 21.00

Kurir sport

BONUS VIDEO:

02:42

POBEDA SAUDIJSKE ARABIJE OČEKIVANA? Trener: Ulažu mnogo u fudbal, imaju ratnički mentalitet, a uslovi za trenine su im SVEMIRSKI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track