ŠOK - PEP GVARDIOLA NAPUŠTA MANČESTER SITI! Već je i poznato ko će biti njegov naslednik na klupi šampiona Evrope
Foto: Matt West / Shutterstock Editorial / Profimedia

rastanak

ŠOK - PEP GVARDIOLA NAPUŠTA MANČESTER SITI! Već je i poznato ko će biti njegov naslednik na klupi šampiona Evrope

Fudbal -

Pep Gvardiola nema nameru da produži ugovor sa Mančester sitijem nakon 2025. godine.

Mančester siti eliminisan je u četvrtfinalu Lige šampiona - i to posle penal serije u kojoj je Real Madrid bio bolji.

To ujedno znači da ćemo dobiti novog šampiona Evrope, a videćemo da li i Engleske - pošto Mančester siti i dalje vodi veliku bitku sa Arsenalom i Liverpulom. pa na šest kola do kraja imaju tek dva boda prednosti.

Ako bi ponovo osvojili Premijer ligu, bila bi to četvrta uzastopna titula za Pepa Gvardiolu sa "građanima", ali ne bi to bilo potpuno ispunjenje njegovih snova jer je za razliku od prošle sezone - opet ostao "kratkih rukava" u Ligi šampiona.

Zbog toga na "Etihadu" već sada znaju da će biti gotovo nemoguće zadržati Gvardiolu nakon isteka ugovora 2025. godine, odnosno iz Španije stižu vesti da se Siti sada sprema za život bez njega.

Pep Gvardiola je još od 2016. godine u Sitiju i kada mu istekne ugovor - završiće se tačno devet sezona u klubu. U modernom fudbalu, to je više nego dugačak period nakon kog se sve strane umore i nemaju nove izazove, posebno izazove kakve pred sebe zna da postavi najbolji trener svih vremena. Do sada je osvojio pet naslova prvaka Engleske, dva FA Kupa, četiri Liga kupa, Ligu šampiona, UEFA Superkup, FIFA Svetsko klupsko prvenstvo, najverovatnije će to i uvećati do kraja aktuelne sezone, otud i pitanje - šta još može da ponudi Sitiju, a da već nije?

Pep Gvardiola
foto: AP Jose Breton

"Siti razmišlja o budućnosti bez Gvardiole. Sve su više pesimistični da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", navodi se u izveštaju madridskog portala "Relevo" uz dodatak da se već zna i ko bi mogao da nasledi najuspešnijeg trenera u istoriji Sitija, koga su umorile i priče o nepoštovanju finansijskog fer-pleja.

I dok mnogi misle da su pravi kandidati na Ostrvu - od Angea Postekoglua preko Mikela Artete do Roberta de Zerbija - stiže vest da je to Mičel, trener Đirone.

U pitanju je klub koji posluje u okviru "iste porodice" odnosno popularne Siti grupe, a koji je ove sezone napravio čuda u Španiji i borio se dugo za titulu sa Real Madridom. Sada je ipak realnije da obezbedi Ligu šampiona, što će biti istorijski uspeh za njih.

Mičel (48) je prethodno radio u Valjekanu i Ueski, a iako ima daleko manje iskustva od nekih drugih kandidata, veruju u Sitiju da sa njim nema greške. Štaviše, veruje se da bi i Pep Gvardiola "digao oberuke" za njega... Ako se u međuvremenu ne predomisli i ostane u Sitiju.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

00:15

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track