MATIJA (26) ŠUTNUO LOPTU, SRUŠIO SE I UMRO USRED MEČA! Devojka Sofija se oglasila u suzama, otac podneo tužbu posle tragedije!
Foto: Printscreen

tuga

MATIJA (26) ŠUTNUO LOPTU, SRUŠIO SE I UMRO USRED MEČA! Devojka Sofija se oglasila u suzama, otac podneo tužbu posle tragedije!

Fudbal -

Velika tragedija potresla je italijanski fudbal

Mladi fudbaler Matija Đijani (26) preminuo je usred utakmice. On je igrao u jednom niželigaškom italijanskom klubu i u 15. minutu utakmice je uputio udarac ka golu i onda je samo pao. Pokušali su da ga ožive, jedan od fizioterapeuta je uleteo na teren, ukazao mu prvu pomoć, ali spasa nije bilo.

Prevezli su ga u jednu bolnicu u Firenci, ali tamo ništa nisu mogli da učine. Zbog toga je doneta odluka da sve utakmice u Italiji počnu minutom ćutanja u njegovu čast. Fudbaler Rome Đanluka Manćini posvetio mu je gol. On je poznavao Matiju, pošto je njegova sestra u vezi sa Elijom Đijanijem.

Đanluka Manćini
foto: Maurizio Borsari / AFLO / Profimedia

"Svi patimo zbog ovoga. Ceo svet se srušio, ali ćemo se podići. Ovaj gol je za njega", rekao je Manćini posle meča sa Milanom u Ligi Evrope.

Biranim rečima o njemu je pričao trener Kastelfiorentine Niko Skaridilji. "Matija je bio divan čovek, imao je predivnu devojku koja ga je mnogo volela. Iz sportskog ugla, bio je dobar fudbaler, imao je fantastičan šut. Njegova karijera nije otišla u druogm smeru samo zato što je imao probleme sa mišićima", poručio je Niko.

Matija Đijani
foto: Printscreen

Njegova devojka Sofija prepričala je detalje poslednjih sati provedenih sa Matijom.

"Probudili smo se u nedelju, pričali smo, smejali se, bilo je prelepo. Mati je tada uzeo svoju torbu i otišao, ja sam ostala kod kuće. Onda mi je stigla poruka na telefon od njega, poslednja. Napisao mi je 'Ljubavi, ostavio sam ti akreditaciju za meč na ime Đijani. Volim te ludo'. Uvek mi je govorio da me je ludački voleo, kao i ja njega", objasnila je skrhana Sofija i otkrila da su njih dvoje počeli da žive zajedno dva dana pre tragičnog događaja.

Pravili su zajedničke životne planove.

"Pričali smo o venčanju, rekli smo da želimo decu. Sa njim sam shvatila šta je ljubav, brinuo je o meni. Rekao mi je da me nikada neće ostaviti samu. Voleću ga zauvek. Teško je, ali znam da moram da nastavim dalje zbog njega. Njegovi prijatelji me svakog dana zovu, dok ja njega pokušavam da pozovem danima. Svakog jutra okrećem njegov broj, ali odgovora nema. Bez reči sam i bez suza", dodala je Sofija.

Matijin otac Sandro zahteva pokretanje hitne istrage zbog smrti sina.

"Na stadionu nije bilo doktora, samo fizioterapeut. Nije bilo ni kola hitne pomoći. Defibrilator je kasno stigao, čak i kad su ga doneli, niko nije znao kako da ga koristi. Tek kad su stigla druga kola Hitne pomoći sa svom opremom pokušali su da ga koriste, ali je tada bilo prekasno", poručio je Sandro i dodao da je "cilj istrage i tužbe da spreči da se nešto slično nekome drugom dogodi u budućnosti".

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track