CELA SEZONA STALA U JEDNU SUDIJSKU ODLUKU! GSP šampion Zlatne lige, Divis bez poraza, ali i bez titule! Arbitar Matović ukrao šou!
Foto: Zlatna liga

kad se spektakl pretvori u cirkus

CELA SEZONA STALA U JEDNU SUDIJSKU ODLUKU! GSP šampion Zlatne lige, Divis bez poraza, ali i bez titule! Arbitar Matović ukrao šou!

Fudbal -

Ekipa GSP Beograd i četvrti put zaredom osvojila je titulu u Zlatnoj ligi i to pošto je bila bolja od Divis Nekretnine Gevekoma posle penala.

U regularnom toku bilo je 3:3, a prava je šteta što je senku na spektakularno finale, ali i čitavu sezonu, bacio jedan od sudija završnog meča, Slavenko Matović, koji je ukrao šou ekipama i svojim odlukama postao centralna figura susreta pa je zbunio i svog kolegu sa druge strane, Nikolu Aleksića.

I treći meč Divisa i GSP-a ove sezone završen je nerešeno, posle 2:2 u polufinalu Kupa kada je četa Nenada Nešića takođe slavila na penale i 3:3 u regularnom delu sezone, ponovo je viđen atomski futsal na kom bi pozavideli i prvoligaši, spektakularni golovi od kojih se posebno izdvojio lob Ivana Jovanovića, preokreti (GSP vodio 2:0, Divis 2:3, kraj 3:3) i završnica za infarkt, ali će sve ostati u senci sporne odluke Slavenka Matovića i to pun minut pošto je trebalo da odsvira kraj meča.

Vodio je Divis 3:2, a Matović je "duel" bez kontakta između Jovanovića i Todorovića okarakterisao kao kazneni udarac sa deset metara, GSP je izjednačio, a zatim i slavio posle penala. Spornu situaciju možete pogledati na 59:10 od početka sledećeg snimka:

Treba napomenuti da je čitav tok meča prošao u fer i korektnoj igri rivala koji su veliki prijatelji i van terena, ali da je Matović od odluke da dosudi šesti faul za kazneni udarac kojim je Divis poveo sa 3:2, pa do kraja susreta uspeo da natera timove da zarate na terenu, te su viđene i čarke i susret je umalo završen tučom.

Kada su golovi u pitanju, trostruki strelac za GSP bio je maestralni Ivan Jovanović, dok su se kod Divisa istakli Stefan Kokotović, Stefan Bosnić i Igor Mitić.

Za najboljeg igrača takmičenja izabran je velemajstor iz GSP Beograda, Boško Bole Janjić, njegov trener Miloš Ugrinić je najbolji u sezoni, dok je Žarko Sokić iz ekipe Divis nekretnine Gevekom prvi među golmanima.

Zlatna liga
foto: Zlatna liga

Sa 36 golova najbolji strelac je Srđan Petković, udarna igla tima Futsal News Serbia kod Pobratima. Fair-play ekipa je SBT.

Pre samog finalnog meča odigrane su još dve utakmice. Prvo je u bici za petu poziciju Partizan bio bolji od Časopisa Borba-Soccer (7:4), a onda je posle 0:4 i velikog preokreta, SS Gradska čistoća dobila SO JKP BVK u meču za pehar i bronzane medalje za 3. mesto - 6:5.

Konačan plasman:

1. GSP Beograd

2. Divis nekretnine Gevekom

3. SS Gradska čistoća

4. SO JKP BVK

5. FK Partizan

6. Časopis Borba-Soccer

7. Futsal News Serbia kod Pobratima

8. RTV Pančevo-Dunav TV

9. Pink

10. Parking servis Beograd

11. Delhaize Serbia

12. Sportal

13. Soccer

14. SBT

Kurir sport

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track