SRPSKI TRENER IZVEO ČUVENOG LUISA FIGA NA VEČERU: Kralj Tajlanda posle susreta ostavio tajanstvenu poruku!
Foto: Printskrin/Instagram

nešto se sprema

SRPSKI TRENER IZVEO ČUVENOG LUISA FIGA NA VEČERU: Kralj Tajlanda posle susreta ostavio tajanstvenu poruku!

Fudbal -

Mario Đurovski, nekadašnji srpski fudbaler, danas uspešan trener, objavio je fotografiju sa čuvenim portugalskim fudbalerom Luisom Figom.

Mario Đurovski
foto: Printskrin/Instagram

Mario Đurovski ugostio je Luisa Figa u Bangkoku, u dalekom Tajlandu, gde živi već 12 godina. Njih dvojica su izašli u jedan luksuzni restoran, a Mario je podelio fotografiju na društvenim mrežama, uz tajanstvenu poruku:

- Samo priče o budućnosti!

Očigledno je Mario Đurovski ovom porukom istakao da bi uskoro mogao ponovo da se aktivira. Da li se radi o povratku u Evropu posle više od decenije, ili je ponovo u pitanju neka egzotična destinacija, pokazaće vreme. Luis Figo ima dobre pozicije u UEFA, jer radi kao ambasador Evropske kuće fudbala. Dobro upućeni ljudi kažu da se njegova reč itekako poštuje u Portugalu, Španiji i Italiji, zemljama u kojima je igrao i gde i danas ima dobre pozicije.

Mario Đurovski (38) stigao je na Tajland 2012. godine. Fudbal je sa velikim uspehom igrao za ekipe Muantong junajted, Bangkok junajted i Bangkok glas, ukupno sedam sezona. Posle toga je sa porodicom ostao na Tajlandu i počeo da radi kao trener. Od 2020. do 2023. vodio je jedan od dva najveća kluba na Tajlandu Muangtong junajted.

Mario Đurovski
foto: Printskrin/Instagram

Njegove sjajne partije nisu prolazile nezapaženo u tamošnjim medijima, pa je dobio nadimak "Kralj Tajlanda", a u ekipi Muantong junajteda uživa i danas status legende. Na Tajlandu Đurovski je odigrao 197 utakmica i dao 93 gola. Mario Đurovski najuspešniji je trener u istoriji Muangtong junajteda. Oborio je rekord što se tiče vremena provedenog na klupi, jer nijedan trener pre njega nije uspeo da veže tri sezone.

Mario Đurovski je sin Milka Đurovskog, nekadašnjeg napadača Crvene zvezde i Partizana. Prošao je omladinsku školu Crvene zvezde, ali nikada nije zaigrao za prvi tim crveno-belih. U Srbiji je igrao za Bežaniju i Vojvodinu, a pre odlaska na Tajland jednu sezonu bio je član ukrajinskog Metalurga iz Donjecka.

Kurir sport

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track