RASIPA SE ISTORIJSKA GENERACIJA LIVERPULA! Klub saopštio: Ova dva fudbalera na kraju sezone SIGURNO odlaze
Foto: Paul Greenwood / Shutterstock Editorial / Profimedia

KRAJ

RASIPA SE ISTORIJSKA GENERACIJA LIVERPULA! Klub saopštio: Ova dva fudbalera na kraju sezone SIGURNO odlaze

Fudbal -

Fudbaleri Liverpula Tijago Alkantara i Žoel Matip napustiće klub na kraju sezone, saopšteno je sa Enfilda.

Španski 33-godišnji fudbaler Alkantara došao je u Liverpul 2020. godine iz Bajerna iz Minhena, odigrao je 98 utakmica i postigao tri gola.

Matip je 32-godišnji nemački fudbaler koji je 2016. godine iz Šalkea prešao u Liverpul, za koji je odigrao 201 utakmicu i postigao 11 golova.

Alkantara i Matip nisu igrali mnogo ove sezone zbog povreda. Matip je u decembru pokidao ligamente kolena, a Alkantara je imao problema sa kukom i mišićem.

"Proveo sam osam divnih godina u Liverpulu. Bio sam deo uzudljive istorije sa sjanim trenerom u zadivljujućem timu, u izuzetnom klubu. Osvojili smo velike titule i imamo najbolje navijače na svetu", rekao je Matip, preneo je "BBC".

On je osvojio Ligu šampiona 2019. godine i titulu u Premijer ligi godinu dana kasnije, a zajedno sa Alkantarom i FA kup i Liga kup 2022. Alkantara je rekao da mu je boravak u Liverpulu promenio život.

"Uvažavanje i zahvalnost, te dve reči mi padaju na pamet na dan kada moram da se oprostim od svih vas, crveni", naveo je Alkantara na društvenim mrežama.

Bonus video:

00:28

Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track