OGLASIO SE FSS POSLE ODLUKE SUDA ZA SPORTSKU ARBITRAŽU: Potvrda da su naši organi sve radili u skladu sa zakonom!
Foto: Nenad Kostić

ženski fudbal

OGLASIO SE FSS POSLE ODLUKE SUDA ZA SPORTSKU ARBITRAŽU: Potvrda da su naši organi sve radili u skladu sa zakonom!

Fudbal -

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) doneo ja dana 17. maja 2024. godine odluku kojom se odbija žalba koju je ŽFK Spartak iz Subotice podneo protiv odluke Žalbene komisije Fudbalskog saveza Srbije od 23. novembra 2023. godine i time u potpunosti potvrdio da su organi Fudbalskog saveza Srbije postupali zakonito kada su u korist ŽFK Crvena zvezda službenim rezultatom (parforfe) okončali fudbalsku utakmicu koja je odigrana 4. oktobra 2023. godine između ŽFK Spartak iz Subotice i ŽFK Crvena zvezda iz Beograda.

Naime, po mišljenju komesara za takmičenje ali i Žalbene komisije Fudbalskog saveza Srbije ŽFK Spartak je na konkretnoj utakmici igrao sa većim brojem stranih igračica u amaterskom statusu od onog koji je dozvoljen sportskim pravilima, zbog čega su nadležni organi najpre doneli prvostepenu a zatim i drugostepenu odluku o okončanju konkretne utakmice službenim rezultatom.

Navedene odluke je ŽFK Spartak svojom žalbom pokušao da poništi ali je CAS ovu žalbu i sve zahteve istaknute u istoj u celosti odbio i obavezao ŽFK Spartak da Fudbalskom savezu Srbije i ŽFK Crvena zvezda nadoknadi troškove postupka.

Istovremeno, Fudbalski savez Srbije dobio je ove nedelje odluku Višeg suda u Beogradu kojom je ovaj sud odbio u celosti tužbu FK Partizan kojom je tražen poništaj odluke Arbitražnog suda Fudbalskog saveza Srbije i time potvrdio da u donošenju iste nije bilo nedostataka zbog kojih se arbitražna odluka može poništiti.

Nakon svih drugih slučajeva koje u prethodnom periodu CAS presudio u korist Fudbalskog saveza Srbije, među kojima su i medijski propraćeni slučajevi koji su protiv Fudbalskog saveza Srbije na CAS-u vođeni po žalbama FK Kolubara, gospodina Spasića i gospodina Tončeva, prethodno pomenute odluke koje su ovih dana doneli CAS i Viši sud u Beogradu nedvosmisleno potvrđuju kontinuitet u zakonitom postupanju Fudbalskog saveza Srbije i naporima da fudbalsku igru zaštiti od svakog oblika nezakonitosti.

Zahvaljujemo se ovim putem svim ljudima koji su svojim iskazima ili svojim profesionalnim radom na ovim slučajevima doprineli da se činjenice u navedenim postupcima potpuno i tačno utvrde a zakon primeni i sprovede u potpunosti. Posebno se zahvaljujemo našem advokatskom timu iz kancelarije VG Law, advokatima Veljku Grkoviću i Snežani Mitić na posvećenosti i profesionalnom pristupu u zastupanju Fudbalskog saveza Srbije u navedenim slučajevima.

Kurir sport / FSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track