PREMIJER LIGA IZABRALA FILA FODENA ZA IGRAČA SEZONE: Sjajni fudbaler Sitija ZASLUŽENO na tronu
Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

broj 1

PREMIJER LIGA IZABRALA FILA FODENA ZA IGRAČA SEZONE: Sjajni fudbaler Sitija ZASLUŽENO na tronu

Fudbal -

Fudbaler Mančester sitija Fil Foden izabran je za najboljeg igrača sezone u Premijer ligi.

Početkom meseca, 23-godišnji engleski reprezentativac proglašen je i za igrača godine u izboru Udruženja fudbalskih novinara, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Foden je ove sezone postigao 17 golova i imao je osam asistencija u Premijer ligi, uoči poslednjeg kola šampionata u nedelju.

"Ova nagrada je ostvarenje na koje sam izuzetno ponosan. Premijer liga je poznata kao najbolja liga na svetu i zadovoljstvo je biti nominovan uz toliko sjajnih igrača koji su imali posebne sezone u svojim klubovima", rekao je Foden.

Najbolji strelac Sitija je Erling Haland sa 27 golova ove sezone, u kojoj bi klub mogao da osvoji četvrtu uzastopnu šampionsku titulu ako u nedelju na svom terenu pobedi Vest Hem.

"Zadovoljan sam kako sam igrao ove sezone i drago mi je što sam uspeo da doprinesem golovima i asistencijama. Zahvalan sam stručnom štabu, trenerima, a posebno saigračima jer bez njih ovo ne bi bilo moguće. Takođe zahvalan sam i svima koji su glasali za mene pošto ova nagrada mnogo znači", naveo je Foden.

Foden je prošao omladinsku školu Mančester sitija, a za prvi tim odigrao je 268 utakmica i postigao 85 golova. Osvojio je pet titula u Premijer ligi, Ligu šampiona, dva FA kupa, četiri Liga kupa, dva Komjuniti Šilda, Super kup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo.

Kurir sport

Bonus video:

00:29

Delije, Crvena zvezda, Zenit, Marš na Drinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track