Zvezda posle dve godine na prvom mestu

Superliga

Zvezda posle dve godine na prvom mestu

Fudbal -
Pobedom u meču koji je odložen zbog Sabora u Guči, Crvena zvezda je posle 712 dana ponovo došala na čelo tabeele Superlige

U zaostaloj utakmici 1. kola Super lige Srbije fudbaleri Crvene zvezde su u Ivanjici pobedili ekipu Javora i preuzeli čelnu poziciju na tabeli, prvi put posle više od dve godine.

Posle slabe igre u prvom poluvremenu, u nastavku je bilo daleko više uzbuđenja. Ivanjičani su uspeli da povedu, ali su Beograđani brzo izjednačili, a desetak minuta pre kraja su stigli i do preokreta koji im je doneo tri boda. Mogao je rezultat da bude i drugačiji jer su oba tima propustila nekoliko vrlo izglednih prilika, ali su crveno-beli srećniji i došli do tri boda.

Oba tima su u meč ušla otvoreno, a prvi je pripretio domaćin. Posle konfuzije u gostujućoj odbrani, lopta je stigla do Jakimovskog, ali ju je on promašio na nekoliko metara od gola. U relativno sporom ritmu nije bilo mnogo toga lepog. Igra je često prekidana faulovima, a bilo je i dosta grešaka, pogotovo u odbrani Beograđana, no ekipa Javora to nije umela da iskoristi.

Greške su pravili i Ivanjičani pa je posle slabog ispucavanja golmana Nikolića lopta došla do Mudrinskog koji iz prve šutira sa tridesetak metara, ali visoko preko gola. Zvezda najblju priliku stvara u 34. minutu kada je posle centaršuta Pantića, glavom šutirao Kasalica, ali je Nikolić bio dobro postavljen. Ista dvojica igrača Zvezde su u glavnim ulogama bili i u poslednjem minutu prvog dela igre, a Kasalica je iz još bolje pozicije nego prvom prilikom ovog puta loptu poslao preko gola.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Javor je stigao do vođstva. Posle centaršuta sa leve strane, Bajković je loše izbio loptu pravo do Ifeanija koji je udarcem iz prve sa desetak metara šalje u nebranjenu mrežu. Samo tri minuta kasnije su gosti bili blizu izjednačenju posle šuta Dimitrijevića, ali je lopta uz Nikolićevu pomoć završila na stativi.

Ipak, u 55. minutu golman Javora je morao da izvadi loptu iz mreže. Ognjen Mudrinski je sjajno šutirao glavom nakon centaršuta sa leve strane i lopta je od stative otišla iza gol linije. Domaćin je potisnut pred svoj gol i napadi Beograđana su se nizali jedan za drugim pa je Mudrinski bio u izuzetno povoljnoj prilici, no poslao je loptu kraj gola.

Rasplamsala se igra pa su za dva minuta viđene još dve šanse, po jedna na obe strane. Prvo je Jakimovski odličnim udarcem stavio Bajkovića na probu, a zatim je na drugoj strani Mudrinski iskosa sa desne strane ciljao suprotan ugao, no nije bio precizan. Imali su za čim da žale domaći u 73. minutu jer nakon što je Eliomar proigrao Ifeanija, ovaj se našao oči u oči sa Bajkovićem, ali je čuvar mreže crveno-belih uspeo da odbrani.

Igrači Javora su imali sve više prostora za kontranapade koji su bili prilično opasni pa je tako udarac ponovo oprobao Jakimovski, ali je Bajković izbio loptu u korner. U trenucima kada je domaći tim potpuno kontrolisao igru, gosti dolaze do preokreta. Lepo je išla lopta preko sredine terena, Babalj je prograo Kasalicu na desnom krilu, usledio je centaršut, a Lazović volej udarcem pogađa suprotan donji ugao.Mirnom igrom u završnici meča gosti su sačuvali teško stečenu prednost i mogli da odahnu jer su konačno preuzeli lidersku poziciju na tabeli.

http://www.youtube.com/watch?v=c2tBiCfGbK4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track