Vermezović: Ubi nas neiskustvo

Reakcije posle Rubina

Vermezović: Ubi nas neiskustvo

Fudbal -
Normalno je da se mlađi ne ponašaju kao iskusniji, jer ipak mnogi od njih su igrali do skoro u trećoj ligi, rekao je trener Partizana

Fudbaleri Partizana poraženi su od Rubina 2:0 u drugom kolu Lige Evrope, a trener srpskog šampiona Vladimir Vermezović, posle meča je kazao.

"Pre svega čestitam Rubinu na pobedi. Isto tako moram da napomenem da smo i mi u pojedinim delovima meča pružili korektnu partiju. Šteta je što smo primili gol na kraju prvog i početkom drugog poluvremena. To je danak neiskustvu. Ovo je velika škola za naše mlade igrače, koji su nadam se naučili nešto i izvukli pouke.

Vermezović nije štedeo komplimente na račun ruskog tima.

"Znali smo da nas čeka težak meč, Rubin je jedna od najboljih ekipa kako u Rusiji tako i u Evropi. Ipak, mi smo došli ovde da probamo da igramo i kažem u pojedinim delovima meča to smo i uspevali. Da bi danas pobedili Rubin trebalo je da se slože neke kockice. Oni su trebalo da imaju loš dan, a mi da budemo u najboljem momentu. Nije se nažalost desilo ni jedno ni drugo. Svakako da će ovo iskustvo dobro doći našim fudbalerima. Ima još da se igra, mi ćemo šansu tražiti u nekom drugom meču, a možda i u revanšu. Poraz nije slučajan. Mi smo znali i pre meča da je Rubin jači, međutim, nikada ne izlazimo sa belom zastavom", rekao je Vermezović.

Trener Partizana smatra da je igračima nedostajalo hrabrosti.

"To je sve to danak neiskustvu. Ovo je sigurno najbolja ekipa protiv koje smo igrali od mog povratka u klub. Normalno je da se mlađi ne ponašaju kao iskusniji, jer ipak mnogi od njih su igrali do skoro u trećoj ligi. Rekao sam juče da ukoliko nas potcene da ćemo iskoristiti to. Međutim, oni su izašli u istom sastavu kao protiv Rostova, a naši igrači nisu uspeli da se nose sa njihovim iskustvom".

Vermezović se okreće narednim mečevima

"Mi ćemo tražiti šansu u svakoj utakmici. Svaki novi meč je nova šansa za Partizan" zaključio je Vermezović.Napadač Partizana Stefan Šćepović kaže da je primljeni gol u završnici prvog poluvremena bio glavni uzrok poraza od Rubina.

“Došli smo ovde da se nadigravamo i mislim da nas je skupo koštao gol koji smo primili krajem prvog poluvremena. Da je ostalo 0:0 na poluvremenu, verujem da bi se utakmica drugačije odvijala. Oni su dosta iskusnija ekipa od nas, igrali su Ligu šampiona nekoliko godina u nizu”.

“Što se fizičke snage, mislim da je problem što su oni više držali loptu i mi smo morali više da trčimo. Mislim da smo dobro pripremljeni, ali oni su iskusniji i mislim da je to presudilo”, dodao je Šćepović.

Nemanja Jojić kaže da je potrebno neko vreme da mladi igrači prorade.

“Mi smo mlada grupa igrača koja tek ulazi u pogon. Mislim da dobrim radom i jakim utakmicama možemo da napredujemo, da će sve izgledati mnogo bolje. Potrebno je zadržati sve igrače i smatram da će za godinu-dve igra biti mnogo kvalitetnija”.

Na konstataciju da je Rubin delovao fizički pripremljenije, Jojić je rekao:

“Iskreno, nisam osetio veliku razliku u fizičkoj snazi. Naravno, bilo je veoma teško jer su oni diktirali ritam u drugom poluvremenu, mi smo trčali za loptom. Sa druge strane, mi smo olako gubili lopte do kojih smo dolazili. Trebalo je da stanemo, dođemo do daha i onda krenemo u akciju”.

Aleksandar Miljković bio je snužden zbog svoje greške kod prvog gola ruskog tima.

“Nije lako kada primimo gol u 45. i 46. minutu, posebno za ovako mladu ekipu. To je veliki udarac na psihu. Imali smo i mi poluprilike i šteta je što nismo mogli da uđemo bolje u završnicu i damo gol. Moram da budem samokritičan, pogrešio sam kod prvog gola, lopta je išla u korner, pokušao sam da je stignem, ali sam se okliznuo.Nažalost, to je momenat koji će mi se dugo motati po glavi”, rekao je Miljković i takođe apostrofirao mladost tima:

Rubin je igrao jako organizovano, ali i naše neiskustvo je dosta uticalo. Prava je šteta sto nemamo više ovakvih utakmica. Odigramo ih četiri ili pet u sezoni, a oni svake nedelje. Moramo da imamo više samopouzdanja, a što se fudbalskih elemenata tiče, oni su na našoj strani”.

Trener Rubina Kurban Berdijev bio je zadovoljan zbog pobede nad Partizanom."Imali smo momente u igri kada smo sami sebi stvarali probleme, međutim, sami smo ih i ispravljali. Bilo je veoma teško. Da nismo dali gol u prvom delu bilo bi još teže. Ušli smo rasterećeno u drugi deo igre i na kraju izašli sa pobedom. Očekivao sam da će Partizan ići više u napad i da će češće biti u presingu", podvukao je Berdijev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track