Gasprom uvećava i kontroliše ulaganja u Zvezdu

Novi dogovor

Gasprom uvećava i kontroliše ulaganja u Zvezdu

Fudbal -
Ruski gigant insistira da se novac usmerava prevashodno na izmirenje dugovanja prema igračima i zaposlenima u klubu, a potom sredstva sleduju razvoju Omladinske škole

Sportsko društvo Crvena zvezda i ruski “Gasporm” postigli su dogovor o povećanju sponzorstva, po kom bi “crveno-beli” od ove godine dobijali četiri miliona evra, umesto dosadašnjih 2.3 miliona.

Rusi su pristali na povećanje novca na osnovu poverenja i dobrih odnosa sa predsednikom SD Crvena zvezda Petrom Škudrićem, a sav priliv ići će preko Sportskog društva. Ono na čemu ruski gigant insistira je da se novac usmerava prevashodno na izmirenje dugovanja prema igračima i zaposlenima u klubu. Potom sredstva sleduju razvoju Omladinske škole koju je uprava, iako je i to bio deo dogovora sa Rusima, u prethodnom periodu zapostavila.

Gasprom je insistirao da 23 odsto od prethodne sume bude na raspolaganju Omladinskoj školi, što nije bio slučaj.Kompanija je naglasila da će kontrolisati gde ide novac, odnosno da li je podmladak kluba finansijski stabilan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track