Kapelo: Nikako da naučim ćirilicu
Foto: REUTERS

Kapelo: Nikako da naučim ćirilicu

Fudbal -
Rusija u F kvalifikacionoj grupi za Mundijal u Brazilu vodi s maksimalnih šest bodova, koliko ima i drugoplasirana Portugalija. U narednoj utakmici te dve reprezentacije sastaju se u derbi susretu u petak u Moskvi

MOSKVA - Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Fabio Kapelo, rekao je da uživa u toj zemlji, ali je priznao da mu velike probleme zadaje ćirilično pismo.

"Moskva je divan grad, a Rusija je zemlja puna razvoja. Mogu da se vide mnoge lepe stvari, međutim, sve je napisano na ćirilici i zaista je teško da se čita i nauči to pismo", izjavio je poznati italijanski stručnjak za sajt UEFA.

Pod vođstvom Kapela, koji je reprezentaciju Rusije preuzeo u julu od Holanđanina Dika Advokata, "zborna komanda" je imala je impresivan start u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo 2014. savladavši kod kuće Severnu Irsku sa 2:0 i u gostima Izrael čak sa 4:0.

"Stalno mi je potreban prevodilac i to otežava komunikaciju sa igračima. Posebno je nezgodno kada želim da ukažem na pojedinosti. Pravi izraz, prava reč ili fraza ponekad mnogo znače. Dakle, rekao bih da je to zaista teško", priznao je 66. godišnji Kapelo, nekadašnji trener Milana, Rome, Reala iz Madrida i bivši selektor reprezentacije Engleske.

"Ipak, kao i uvek kada su u pitanju veliki izazovi, ja volim da ih preuzmem"", poručio je Kapelo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track