GILJOTINA: Zvezdi deca došla glave!

GILJOTINA: Zvezdi deca došla glave!

Fudbal -
Đorđe Despotović, Aleksandar Kovačević, Uroš Radaković i Goran Čaušić samo su neki od klinaca s Marakane koji su presudili bivšem klubu

Spala knjiga na Mićka.Zvanični sponzor Crvene zvezde „Gasprom“ ljut je na čelnike kluba zbog propusta u omladinskoj školi, jer je utakmica u Subotici još jednom pokazala da su najveći dželati crveno-belih njena deca. Đorđe Despotović i Aleksandar Kovačević, momci koji su kao fudbaleri iškolovani na Marakani, bili su najbolji igrači u redovima Spartaka.Rusi u čuduMlađe kategorije Crvene zvezde dominiraju poslednjih godina, pa je prosto neverovatno kako Partizan svake godine izbaci po nekoliko vanserijskih klinaca u prvi tim (Lazar Marković, Marko Šćepović, Nikola Aksentijević, Aleksandar Mitrović, Nikola Ninković, Miloš Ostojić, Miloš Jojić...), a crveno-beli samo Srđana Mijailovića.Upravo ovaj podatak bode oči Rusima. Ljudi iz „Gasproma“ ljuti su što se poslednjih godina nastavlja trend osipanja igrača iz Zvezdine omladinske škole, iako je Vladan Lukić od stupanja na dužnost predsednika 2009. godine najavio da će to zaustaviti. Kao što je poznato, Rusi kroz sponzorski ugovor izdvajaju 23 odsto za omladinsku školu i voleli bi da se zaustavi odlazak Zvezdine dece u inostrane i domaće klubove. Zato će ubuduće sav novac za fudbalski klub ići preko Sportskog društva, odnosno Petra Škundrića, u kojeg „Gasprom“ jedino ima poverenja.Bez sluha za mladeBivši selektor mlade reprezentacije Srbije i nekadašnji golman Zvezde Ratomir Dujković žali što Zvezda nema sluha za mlade.- Izgubljeni Zvezdini sinovi uvek imaju motiv više kad igraju protiv bivšeg kluba. Nažalost, to je tako. „Gasprom“ ima odlično opredeljenje i voleo bih da spreče odliv talenata iz Zvezdine škole. Situacija u klubu je loša, teško se preživljava, plate kasne, a deca nemaju strpljenja. Očekujem da Rusi pomognu malo više i dovedu u red stanje u omladinskoj školi - jasan je Dujković.

Dujković: Očekujem da Rusi dovedu u red omladinsku školu
Dujković: Očekujem da Rusi dovedu u red omladinsku školu

Petorica u RaduCrvenu zvezdu su proteklih godina napuštali mnogi talentovani klinci. Najviše ih je u Radu. Tamo je Ranko Stojić okupio pravu Zvezdinu koloniju koju čine Andrej Mrkela, Goran Čaušić, Milan Pršo, Ivan Rogač i Slavko Perović. Braća Srnić, Dragoljub i Slavoljub standardni su u Čukaričkom. Štoper Đorđe Đurić je u mađarskom MTK, a Stefan Denković u Hapoelu iz Haife.Zvezdin talentovani junior Uroš Stepanović ovog leta je otišao u Zemun, Dejan Zarubica se vratio u Sutjesku, Milan Zorica je prešao u kulski Hajduk, a Danijel Požar u somborski Radnički.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track