Orlići pali sa penala, iz Kruševca mogu na EURO

Baraž za EURO U - 21

Orlići pali sa penala, iz Kruševca mogu na EURO

Fudbal -
Gol za domaćina susreta u Noriču postigao je Doson iz penala u 67 minutu
1 / 5

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od Engleske 1:0 (0:0) u prvoj utakmici za plasman na Evropsko prvenstvo koje će se jula iduće godine igrati u Izraelu.

Gol za domaćina susreta u Noriču postigao je Doson iz penala u 67 minutu i Izabranici selektora Aleksandra Jankovića imaće u utorak od 18 časova u Kruševcu priliku da anuliraju rezultat i odu na kontinentalni šampionat.

90 minut - Kraj utakmice.

90. minut - Nova šansa za domaćina i novi promašaj Tomasa Insa.

87. minut - Pritisak naših momaka u poslednjih nekoliko minuta. Douson je izblokirao opasan pokušaj srpskog tima.

82 minut - Nova parada Aleksića, kojom je golman srpskog tima sprečio Engleze da postignu drugi gol

71 minut - Žuti karton Medojeviću.

67 minut Penal za Engleze. Smit je oboren u našem šesnaestercu, a Doson je lako savladao Aleksića - 1:0.

57 minut - Jojić u igri umesto Malbašića.

56. minut - Posle udarca iz ugla Milivojević je loše intervenisao, ali mu se revanširao Sterling očajnim udarcem sa 17 metara.

54. minut - Izabranici selektora Stjuarta Pirsa pokušavaju presingom na zadnju liniju da dođu do lopte u opasnoj zoni. Naši nikako ne uspevaju da zadrže loptu u svom posedu duže od nekoliko sekundi.

46 minut - Počelo je drugo poluvreme

DRUGO POLUVREME

45 minut - Igrač Liverpula Džordan Henderson je ostao sam, šutirao jako, ali bez uspeha. Kraj prvog poluvremena

43. minut - Pokušaj Insa sa 30 metara, lopta odlazi pored gola Aleksića.

33. minut - Odlična igra u odbrani Filipa Mladenovića. Zaustavio je levi bek Crvene zvezde fudbalera Kristal Palasa Zahu u opasnom naletu.

31. minut - Našoj selekciji raste samopouzdanje. Uspeli smo malo da uštopujemo Engleze i češće smo na njihovoj polovini. Pokušao je Saša Marković sa 16 metara, ali je lopta otišla pored stative.

26. minut - Konačno prilika za Srbe. Luka Milunović je sa nekoliko metara od gola zahvatio loptu glavom, ali je ona otišla preko gola.

23. minut - Četiri udarca na gol Srbije i jedan ka Batlendu jasno govori ko vodi glavnu reč na terenu.

20. minut - Prvi korner za Srbiju, ali bez opasnosti po domaćina.

17. minut - Srbija deluje kao izgubljena. Englezi ređaju napad za napadom. Tomas Ins je izašao sam pred Aleksića posle kiksa odbrane našeg nacionalnog tima, međutim, golman Spartak Zlatibor vode je bio na mestu.

13. minut - Kapiten Srbije Slobodan Medojević u poslednji čas interveniše i zaustavlja napad Engleza.

12. minut - Odlična prilika za Tomasa Insa, međutim, njegov udarac glavom iz prilično opasne situacije prolazi pored gola Branimira Aleksića.

2 minut - Usledio je prvi napad Srbije, Pantić je prošao po desnoj strani i ubacio loptu u šesnaesterac. Njegov klupski saigrač je pokušao da "makazicama" uhvati loptu koja je ipak letela previsoko.

1 minut - Već posle nekoliko desetina sekundi srpski napadač Đorđe Despotivć dobio je žuti karton pošto je nepotrebno oštro uklizao u noge kapitenu Engleza i prvotimcu Liverpula Džordanu Hendersonu.

Engleska U21: Batlend - Smit, Rouz, Kolker, Doson - Rodvel, Henderson - Zaha, Sterling, Ins – Sordel.

Srbija U21: Aleksić – Gudelj, Pantić, Medojević, Mladenović – Marković, Milunović, Milivojević, Lazović, Malbašić - Despotović.

PRVO POLUVREME

TOK MEČA

Stadion Norič sitija "Kerou roud" mesto je odigravanja prve utakmice baraža između mladih fudbalskih reprezentacija Engleske i Srbije.

Obe selekcije su bile odlične u grupnoj fazi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali uloga favorita ipak pripada ekipi koju predvodi selektor Stjuart Pirs. "Orlići" su takmičenje završili sa pet pobeda, tri remija i bez poraza, dok su "Gordog Albiona" savladali samo Belgijanci.

Bez obzira na odlilčan prethodni rezultat tima koji predvodi selektor Aleksandar Janković i na činjenicu da će na raspolaganju imati i Darka Lazovića, Sašu Markovića i Nikolu Ninkovića.

Englezi su i dalje favoriti. O tome svedoče i kvote u kladionicama, koje su ubedljivo na strani tima domaćina (1,35/4,20/6.50).

Uz to, naš tim će protiv sebe imati i dvadesetak hiljada bučnih navijača. Međutim, Pirs sa oprezom dočekuje duel sa Srbima.Revanš je zakazan za utorak (18) u Kruševcu.

Evropsko prvenstvo

baraž:

Petak:

Češka - Rusija 0:2

Nemačka - Švajcarska 1:1

Francuska - Norveška 1:0

Engleska - Srbija 1:0

Italija - Švedska 1:0

Četvrtak:

Slovačka - Holandija 0:2

Španija - Danska 5:0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track