Makedonci: Možemo pobediti prijatelje Srbe

Makedonci pred Srbiju

Makedonci: Možemo pobediti prijatelje Srbe

Fudbal -
Pančev smatra da će nijanse odlučiti, Dojčinovski tvrdi da je meč sa Srbijom presudan, a Stanojković hvali selektora Janevskog

Legendarni Makedonci Darko Pančev, Kiro Dojčinovski i Vujadin Stanojković, koji su sa uspehom branili boje Crvene zvezde, Partizana i nekadašnje Jugoslavije, jedva čekaju da ugoste Srbiju u Skoplju.

Janevski je bio dobar igrač, sada je dobar trener, živi u Belgiji 20 godina i uneo je dosta novina u igri iako rezultatski nismo dobro prošli. Kvalifikacije za SP dosta motivišu, pogotovo što je to san svakog igrača i biti tamo je veliki izazov. Gledao sam Srbiju protiv Irske i još jedne reprezentacije, ali protiv Velsa su pokazali drugo lice. Mihajlović se uhvatio u koštac, reč je o mladoj ekipi i zato treba biti strpljiv. Ako promaši u ovim kvalifikacijama, onda će imati skockan tim za sledeći kvalifikacioni ciklus, kao što je slučaj i sa Makedonijom. Miha je uvek želeo da pobeđuje, ne priznaje da je neko bolji od njega. Takav je bio kao igrač, takav je i kao trener. Nijanse odlučuju ko će biti bolji. Skoplje je i ranije bilo tvrd teren za sve. Ko bude bolji, taj će pobediti”, kaže Pančev.

Legendarni centarhalf Crvene zvezde i jugoslovenske reprezentacije Kiro Dojčinovski analizirao je predstojeći duel kvalifikacija za SP u Brazilu.

“Meč u Skoplju je presudan za obe selekcije, ali je to prilika da se prijatelji iz dve zemlje susretnu posle nekoliko godina”, rekao je, između ostalog, Dojčinovski.Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Makedonije Vujadin Stanojković.

Čedo Janevski je najbolja stvar koja se desila Makedoniji. Za kratko vreme se izrodio, ne rezultat, već pristup igri reprezentativaca koje su donele dve dosta kvalitetne utakmice, gde je bilo na klackalicu da li ćemo da dobijemo ili izgubimo utakmicu”, tvrdi Stanojković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track