Braća Ferdinand i Robers umesto rasizma šutiraju FA

Englezi nastavljaju o rasizmu

Braća Ferdinand i Robers umesto rasizma šutiraju FA

Fudbal -
Anton i Rio će se priključiti napadaču Redinga, Džejsonu Robertsu koji će bojktovati anti-rasističku akciju i jer Engleska nije dizala hajku protiv Džona Terija kao protiv Srba

Engleska i dalje bruji o slučaju rasizma u Kruševcu na meču mladih selekcija Srbije i njihove selekcije.

Povela se prava hajka na Srbiju, traže se drakonske kazne, a realnost je da Englezi imaju više problema u svom dvorištu koje moraju da počiste. Utrkuju se ko će više pljunuti po Srbiji, ali u tom im ne ide na ruku jer ih baš njihovi fudbaleri prozivaju za licemerje i dvostruke aršine.

Planirano je da naredno kolo Premijer lige počne akcijom „Šutni rasizam iz fudbala“ u kojoj bi fudbaleri pre mečeva izašli u majicama sa takvim porukama. Ali, problem ovoj akciji predstavljaju tamnoputi igrači sa Ostrva koji žele da se prvo reše slučajevi „domaćeg“ rasizma.

Tamnoputi napadač Redinga, Džejson Roberts je najavio da neće nositi pomenutu majicu i da će bojkotovati akciju, a u tome će mu pridružiti i braća Ferdinand.

„Videli smo šta se desilo i slažemo se da Srbi moraju da preuzmu punu odgovornost. Ali, zašto tu istu odgovornost ne preuzmu i domaći fudbalski moćnici? Kazna od samo četiri meča neigranja za Džona Terija je bila sramotna odluka i nešto što je izneverilo sve koji su očekivali sprovođenje pravde. Klub kao što je Čelsi se našao u istoj situaciji kao Srbi, ali je okrenuo glavu i odbio da pokrene potupak protiv Terija koji je uradio to što je uradio. Kazna od samo četiri meča je smešna i na Čelsiju je bilo da ispravi stvari i pokrene novi postupak. Ali, njih to ne interesuje“, rekao je Roberts.

Ostrvski mediji pišu da je Roberts dobio podršku od braće Ferdinand koji će takođe bojkotovati akciju. Oni su razočarani kompletnom reakcijom engleske javnosti, nadležnih institucija i fudbalskih čelnika u „slučaju Teri“.

Postupak protiv Terija koji je na rasnoj osnovi vređao Antona Ferdinanda se rastegao mesecima kako bi Čelsijev defanzivac mogao da brani boje Engleske na Evropskom prvenstvu. Tek posle EP, protiv Terija je pokrenut postupak i kažnjen je sa samo četiri meča neigranja. Podsetimo, Urugavajac Luis Suarez je za potpuno isti prekršaj suspendovan na osam mečeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track