Potpredsednik FIFA traži izbacivanje Srbije

Incident u Kruševcu

Potpredsednik FIFA traži izbacivanje Srbije

Fudbal -
Džim Bojsi zatražio da nam se odmah izrekne zabrana igranja utakmica pred publikom

LONDON - Potpredsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Džim Bojsi založio se danas da Srbija bude izbačena sa nekog od budućih takmičenja, zbog incidenta u Kruševcu.

""Stadion "Mladost" mora odmah da se suspenduje. Možda dođe i do situacije da se Srbiji zabrani učešće na budućim turnirima. Ovo nije prvi put da Srbija ima veliki problem i kao neko ko u potpunosti osuđuje rasizam moram da tražim da UEFA reaguje brzo i jako" rekao je Bojs za radio BBC, a potom nije ni birao reči.

"Došli smo u situaciju kada kažnjavanje pojedinaca ili Saveza visokim kaznama ne daje rezultati. Moroni koji prave te probleme izgleda da ne haju previše za novac koji će platiti klubovi ili Savezi. Mora ozbiljna akcija da se pokrene, posebno protiv Fudbalskog saveza Srbije," zaključio je Bojs, ali nije komentarisao to što su braća Ferdinand odbila da učestvuju u akciji FA protiv rasizma ili što je navijač Lidsa u petak uveče tokom meča nokautirao golmana Krisa Kirklanda.

FSS je optužen pred UEFA zbog "rasističkog navijanja navijača", dok se protiv FSS i Engleske fudbalska asocijacije (FA) vodi postupak zbog tuče mladih fudbalera tokom meča kvalifikacija za prvenstvo Evrope prošle nedelje, koja je završena pobedom Engleza od 1:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track