Siniša neće sam otići
Foto: KURIR

Reč učitelja

Siniša neće sam otići

Fudbal -
Ilija Petković, Ivica Osim, Milan Živadinović i Slobodan Santrač ubeđeni su da srpski selektor neće podneti ostavku

Brani ga struka.Učitelji Siniše Mihajlovića smatraju da on kao selektor nije kriv za očajne rezultate Srbije na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Šanse za odlazak u Brazil su minimalne, ali Miha posle svih kritika ne bi smeo da pokaže sujetu, već da neke prihvati i dobronamerno.

Ilija Petković
Ilija Petković

Ilija Petković (67)

Bio je selektor Mihajloviću i za njega tvrdi da je vrlo talentovan trener.- Ovo što je do sada odigrano je neuspeh, ali nije katastrofa. Ali pitam dušebrižnike, šta donosi Mihina smena? Ništa. Ima moju podršku, neka završi ciklus. Mi Srbi treba da budemo dostojanstveni, kao što su nam preci bili. Siniša je naš čovek, a danas niko ne pominje Klementea, koji nas je uništio. Radio sam kao slepac za 3.000 evra, a onda me je posle Argentine uništio cunami. Siniša je upao u minsko polje i njemu je najteže, sada ga treba zaštititi.
Ivica Osim
Ivica Osim

Ivica Osim (71)

Bio je selektor Siniši Mihajloviću. Kod njega je 16. maja 1991. godine protiv Farskih Ostrva (7:0) Miha i debitovao za nacionalni tim.- Ne bih delio savete Siniši... Odrastao je čovek, neka ide svojim putem. Sada vam ne treba panika i frustracije, već treba staviti led na glavu. Srbija na terenu izgleda onako kako igra... Podmlađivanje je mač s dve oštrice, bolje je to uravnoteženo raditi. Nije Siniša blesav da ne zna šta znači otići na SP. Pitanje je samo mogu li igrači da ga isprate. Valjda je i medijima u Srbiji cilj da reprezentacija ode u Brazil. Zato, svi glavu gore!
Slobodan Santrač
Slobodan Santrač

Slobodan Santrač (66)

Bio je selektor Siniši Mihajloviću na SP u Francuskoj 1998, ali i kvalifikacijama.- Siniša je započeo jedan posao koji je drugačiji od onoga u klubu. Kao fudbaler imao je harizmu koja se odslikavala u borbenosti i želji. Očigledno te svoje osobine nije preneo na igrače. Potrebno mu je vreme, ali bi i on mogao da pita bivše selektore za neki savet, kao što sam ja pitao Osima. Selektorski posao je usaglašavanje, a ne stvaranje. Brine me što nemamo vezne igrače poput Jugovića i što smo se olako odrekli Žigića.

Milan Živadinović (67)

Trenirao je Sinišu Mihajlovića u vreme kada je reprezentacija naše zemlje bila šesta na svetu.- Ovo je sramotno šta se radi selektoru Mihajloviću! Zaboravlja se sve ono što je on uradio kao fudbaler i humanitarne akcije koje je pokretao. Ima sjajnu ideju o podmlađivanju reprezentacije, ali moj je utisak da su ga upravo ti klinci izdali. Jedina greška je što se odrekao nekih iskusnijih pojedinaca. Ti koji sada traže njegovu glavu ne bi mogli da budu treneri ni kod Gige u šupi! Nemaju ni ljudske ni fudbalske kvalitete kao Miha, a pljuju ga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track