Džim Bojs: Izbacite srpske kretene

Nastavlja se hajka

Džim Bojs: Izbacite srpske kretene

Fudbal -
Severni Irac Džim Bojs predlaže eliminaciju reprezentacije Srbije sa nekog narednog evropskog takmičenja

Kampanja traje.Potpredsednik FIFA Severni Irac Džim Bojs zatražio je od UEFA najstrože kažnjavanje FS Srbije zbog rasističkih incidenata u Kruševcu na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske. Bojs predlaže igranje pred praznim tribinama, pa čak i odstranjivanje reprezentacije sa nekog od narednih evropskih takmičenja.- Trebalo bi da igraju pred praznim tribinama, a zalažem se i za to da ih izbace sa nekog budućeg evropskog takmičenja. Ovo nije prvi put da gledamo ovakve slike iz Srbije, koja ima veliki problem sa rasizmom. Kretene koji uzrokuju takve probleme ne zanima fudbal, ali ni to što će klub ili savez morati da plati visoku odštetu zbog njihovog sramotnog ponašanja - rekao je Bojs za BBC 5.

Zoran Laković
Zoran Laković

Generalni sekretar FSS Zoran Laković neće da komentariše Bojsove izjave, već navodi nekoliko činjenica.- Slučaj vodi UEFA, postupak je i u proceduri pred organima FSS, a istragu sprovodi i MUP Srbije iz domena njihove nadležnosti. Sada je relevantno ono što je delegat meča iz Norveške napisao u izveštaju, a tamo se kaže da je celo prvo poluvreme posmatrao meč sa zapadne tribine kako bi imao što bolji uvid u ponašanje publike i nije čuo nikakvo rasističko skandiranje - priča Laković i dodaje:- Drugo poluvreme proveo je na terenu pored klupe Engleza, jer su mu tokom pauze skrenuli pažnju da ih vređaju s tribina, ali ni tada nije čuo ništa što bi ukazivalo na rasizam. Njegove primedbe odnose se na ponašanje publike i igrača obe ekipe na kraju utakmice i paljenje pirotehnike u nekoliko navrata - zaključio je Laković.

Deni Rouz
Deni Rouz

Mali lažov Deni RouzFSS je dužan da do 15. novembra pošalje kompletnu dokumentaciju sa dokazima jer sedam dana kasnije Disciplinska komisija UEFA donosi presudu za aferu „Kruševac“. Već sada je jasno da su navodi omalenog Engleza Denija Rouza, koji je zajedno sa Nikolom Ninkovićem „zamesio“ slučaj, potpuno lažni kada je reč o tome da je vređan tokom utakmice i da su ga dva puta pogodili kamenicama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track