Nemci planiraju oštru akciju protiv huligana

ODLUČNI

Nemci planiraju oštru akciju protiv huligana

Fudbal -
Povod za reagovanje je veliki sukob navijača Borusije i Šalkea uoči utakmice dva tima u Dortmundu, koja je odigrana u subotu. U neredima je povređeno 11 osoba, od kojih je osam pripadnika policije, dok je 180 uhapšeno

FRANKFURT - Policija i političari u Nemačkoj zatražili su danas preduzimanje oštrih akcija u sprečavanju nasilja na fudbalskim utakmicama.

Političar Lorenc Kifer rekao je da dijalozi sa navijačkim grupama tokom leta nisu doprineli smanjenju nasilja na fudblaskim stadionima i da je vreme da se uradi nešto po tom pitanju.

"Klubovi i političari ne smeju više da tolerišu oblike nasilja koji je nedavno prikazan preme policiji i protivničkim navijačima. Dosta je bilo priče, neredi su pokazali da je vreme za akciju", rekao je Kifer za Sport Bild.

Zamenik šefa policije u regionu Severne Rajne i Vestfalije Arnold Plikert poručio je da policija mora da prestane da pregovora sa huliganima.

"Postoji manja grupa od oko 4.000 huligana i navijača koja ne razgovara sa nama. Oni ne poštuju zakone i druge propise, tako da je vreme okruglih stolova i dogovora prošlo. Namačkoj su potrebni specijano edukovani tužioci, koji su upoznati u fudbalsku materiju", objasnio je Plikert.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track