Hrabri Partizan nesrećno poražen od Intera

Srpski šampion nije uspeo u Milanu

Hrabri Partizan nesrećno poražen od Intera

Fudbal -
Partizan je tako doživeo drugi poraz u takmičenju, uz jedan remi
1 / 7

MILAN - Fudbaleri Partizana izgubili su u četvrtak na gostovanju u Milanu od Intera sa 1:0 u trećem kolu Grupe H Lige Evropa. Jedini gol postigao je Rodrigo Palasio u 88. minutu.

Partizan je tako doživeo drugi poraz u takmičenju, uz jedan remi. Partizan je najbolju šansu na utakmici propustio u 87. minutu, kada je nakon kontranapada Marko Šćepović proigrao Lazara Markovića koji je ostao sam pred Samirom Handanovićem, ali je slovenački reprezntativac uspeo da odbrani šut Markovića.

U nastavku akcije Inter je došao do pobedonosnog kola, Dijego Milito je nakon centaršuta sa desne strane pronašao usamnjenog Palasia na pet metara od gola Nikole Petrovića i savladao ga.

Inter je bolje počeo utakmicu i na početku stvorio tri dobre šanse, koje nisu iskoristili Žonatan, Marko Livaja i Kutinjo. Partizan je svoju najbolju priliku u prvom delu imao u 21. minutu, kada je Lazar Marković na levoj strani prešao Žonatana i šutem sa 13 metara pogodio stativu. Crno-beli su do gola mogli i u 30. minutu kada je šut Aleksandra Miljkovića sa 15 metara lako odbranio Samir Handanović i u 32. posle slobodnog udarca Nemanje Tomića sa ivice šesnaesterca.

Odličnu šansu propustio je Antonio Kasano u 62. minutu kada je ostao sam na osam metara od gola Partizana, ali je šutirao preko gola.

U narednom kolu, 8. novembra, isti rivali igraju revanš u Beogradu.

INTER - PARTIZAN 1:0 (0:0)

Stadion: Đuzepe MeacaGledalaca: 30.000Sudija: Lirtan Lijani (Izrael)

Strelac: Palasio 88.

INTER: Handanović, Silvestre, Pereira, Žuan, Džonatan, Gvarin, Mudingaj, Kambijaso, Kutinjo (od 31. Palasio), Livaja (od 52. Zaneti), Kasano (od 76. Milito). Trener: Andrea Stramaćoni.PARTIZAN: Petrović, Miljković, Ostojić, Ivanov, Lazevski, Smiljanić, Medo, Ilić (od 75. Jojić), L. Marković, Tomić, Mitrović (od 68. Marko Šćepović). Trener: Vladimir Vermezović.

http://www.youtube.com/watch?v=yF2E56TUS84

TOK MEČA

89. minut - Marko Šćepović je zaradio žuti karton zbog prigovora.88. minut - Kakva nepravda! Posle kolosalne šanse za Partizan, Inter je u nastavku akcije stigao do vođstva. Palasio je glavom sa oko pet metara matirao Petrovića. Utisak je da je golman Partizana mogao bolje da interveniše, ali je udarac iz blizine bio jak. Kazna.87. minut - Kolosalna šansa za Partizan, Lazar Marković je izašao sam ispred golmana Handanovića, pokušao ispod njega da pošalje loptu, ali je golman Intera uspešno odbranio.81. minut - Šansa za Jojića, odlično se mladi igrač Partizana oslobodio čuvara, krenuo ka golu Intera, ali je prerano šutirao.81. minut - Velika prilika za Milita, samo što je ušao u igru Argentinac je šutirao u bliži ugao, Petrović je ostao "na krivoj nozi", ali je lopta prohujala pored stative.80. minut - Treća izmena u Partizanu, umesto Tomića ulazi Saša Marković.79. minut - Gvarin šutira sa oko 30 metara, ali preko gola.76. minut - Treća izmena u Interu, umesto Kasana u igru će Dijego Milito, još jedna legenda Intera.75. minut - Nova izmena u Partizanu, umesto Saše Ilića u igru će Miloš Jojić.68. minut - Izmena u Partizanu, Marko Šćepović ulazi u igru umesto Mitrovića.62. minut - Stopostotna prilika za Kasana, lopta je stigla do napadača Intera, koji je neometan sa oko sedam metara šutirao preko gola Petrovića.56. minut - Mitrović je pokušao iz daljine, ali daleko preko gola.53. minut - Stopostotna šansa za Inter. Posle kornera Kasano je centrirao spoljnim delom stopala, Lazar Marković slabo intervenisao a Silvestre sam sa oko 7-8 metara šutirao, ali Petrović brani.52. minut - Izmena u Interu, umesto Livaje u igri je legenda Intera Havijer Zaneti.49. minut - Nova prilika za crno-bele, Lazar Marković je uspeo da stigne do ivice šesnaesterca, potom podigne loptu za Mitrovića, koji je bio prekratak, inače bi se našao u stopostotnoj šansi za gol.47. minut - Džonatan pravi prekršaj nad Lazarom Markovićem za žuti karton. Završena utakmica u Kazanju, Rubin savladao Nefči sa 1:0.46. minut - Bez izmena poluvremenu. Prva akcija Partizana, Tomić je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Silvestre ublažio šut pa Handanović nije imao problem sa hvatanjem lopte.

2. POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena. Partizan može biti zadovoljan izdanjem u prvih 45 minuta. Inter je dominirao u prvom delu, Partizan u nastavku, Lazar Marković je pogodio stativu u 21. minutu, ali čini se da je nerešeno najpravedniji ishod.37. minut - Prvi žuti karton za igrače Partizana, Medo ga dobija.36. minut - Kasano šutira posle dodavanja Pereire, ali preko gola.32. minut - Opasan napad Partizana, Silvestre je zaustavio Mitrovića, glavni sudija je u prvom momentu pokazao na penal, ali se na intervenciju pomoćnika ispravio i pokazao da je prekršaj bio van šesnaesterca. Tomić šutira i pogađa spoljni deo mreže.31. minut - Prva izmena u Interu, prinudna. Povređenog Kutinja menja argentinski reprezentativac Palasio.30. minut - Pritisak Partizana, već na oko 35 metara od gola Intera presing. Miljković ulazi u šesnaesterac sa desne strane, šutira, ali Handanović brani.26. minut - Kutinjo je ušao iskosa sa desne strane u šesnaesterac Partizana ali je Ostojić u poslednjem trenutku klizećim startom loptu poslao u korner.22. minut - Inicijativa crno-belih u ovom trenutku, Mitrović se našao u petercu domaćina, ali nije uspeo da pošalje udarac ka golu domaćina.21. minut - Stativu pogađa Lazar Marković. Napadač Partizana je probio po levoj strani pored Džonatana, sa ivice šesnaesterca šutirao u suprotni ugao i pogodio stativu. Šteta, sreća je bila saveznik Handanovića i Intera.18. minut - Nova velika prilika za Inter, Kutinjo je ponovo probio po desnoj strani, ubacio u peterac, tamo je Kasano pokušao petom da šutira, ali je izblokiran.14. minut - Partizan samo s vremena na vreme uspeva da se oslobodi pritiska. Medo šutira sa oko 35 metara, ali daleko od gola.13. minut - Nova akcija domaćina, Kutinjo je probio po desnoj strani, ali nema opasnosti.8. minut - Najveća prilika za Inter do sada, Pereira je prošao po levoj strani, zavrnuo loptu u srce šesnaesterca, Kutinjo je natrčao ali poslao loptu pored stative. Dosta sreće za crno-bele.5. minut - Pritisak Intera, novi korner za domaćine, Kasano pravi dosta problema odbrani Partizana.3. minut - Prvi opasan napad napad domaćina, Silvestre šutira, Petrović brani i šalje loptu u korner. Ništa od šanse za Inter.1. minut - Počeo je meč, Partizan igra u komplet beloj opremi, domaćin u prepoznatljivoj crno-plavoj kombinaciji. Partizan je počeo u formaciji 4-2-3-1, Inter u 3-5-2. Na stadionu oko 30.000 gledalaca, nekoliko hiljada navijača Partizana. U loži stadiona Đuzepe Meaca nalaze se Dejan Stanković, fudbaler Intera, i selektor Srbije Siniša Mihajlović.

1. POLUVREME

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track