Tevez odveo Siti na drugo mesto

Premijer liga

Tevez odveo Siti na drugo mesto

Fudbal -
Meč na "Itihadu", u postavi Sitija počeli su srpski reprezentativci Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić

U poslednjem meču subotnjeg programa Premijer lige, ekipa Mančester sitija došla je do šeste pobede od starta sezone. "Građani" su na svom terenu uspeli da slome otpor Svonsija, a jedini strelac, u pobedi od 1:0, bio je Argentinac Karlos Tevez.

Meč na "Itihadu", u postavi Sitija počeli su srpski reprezentativci Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić. Uz prilično slabu podršku sa tribina, nešto bolje je duel otvorio sastav trenera Roberta Manćinija, ali je svoje šanse, preko Mičua i Rautlidža stvarao i tim iz Velsa. Pred sam kraj poluvremena, koji nije doneo previše toga, poluprilike su imali Miču i Tevez, ali mreže su i dalje ostale mirne.

Po ponovnom izlasku na teren, Mario Baloteli je zauzeo mesto Aleksandra Kolarova i bilo je jasno da Manćini svim silama želi da napadne rivala. Krenuo je snažno Siti ka golu Vorma, ali prvu veliku šansu imao je odlični Miču.

Španac je dobio fantastičnu loptu od Ernandeza, ali nekadašnji igrač Rajo Valjekana samo ju je prosledio u ruke golmana Harta. Samo dva minuta kasnije, stigla je kazna. Karlos Tevez prihvatio je pas Klišija i fantastičnim udarcem sa distance doneo vođstvo Sitiju.

Usledila je pauza zbog povrede golmana Vorma, koji je kasnije i zamenjen, a sledeći interesantan momenat desio se u šesnaestercu Sitija. Kapiten Vensan Kompani rukom je reagovao posle akcije Svonsija, ali delovalo je da to nije uradio namerno, tako da nije ni bilo za očekivati da glavni sudija pokaže na belu tačku. Još nekoliko poluprilika viđeno je do kraja isteka regularnih 90 minuta, a potom je i usledilo 12 minuta nadoknade vremena. Uspeo je domaćin da iskontroliše zbivanja na terenu i, bar do odigravanja nedeljnih mečeva, dođe do druge pozicije na tabeli, sa samo jednim bodom zaostatka za vodećim Čelsijem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track