Belodedić: Mihajlović nije pogrešio
Foto: KURIR

Srbija na prekretnici‚

Belodedić: Mihajlović nije pogrešio

Fudbal -
Da je kvalifikacije počeo sa iskusnijim igračima, možda bi isto prošao, jer oni nisu uspeli da se plasiraju na prošli EP, tvrdi Miodrag Belodedić

Zvezdaška podrška.Miodrag Belodedić veruje da će Siniša Mihajlović sam uspeti da pronađe izlaz iz problema u kojem se našla srpska fudbalska reprezentacija i smatra da Miha nije pogrešio što je podmladio nacionalni tim. Koordinator mlađih reprezentativnih sekcija u FS Rumunije ubeđen je da će njegov prijatelj iz igračkih dana u Crvenoj zvezdi uspeti da premosti sve nedaće koje su ga snašle posle poraza od Belgije i Makedonije u kvalifikacijama za Mundijal 2014. godine.- Ne bih da bilo kome solim pamet, a kamoli mom prijatelju Siniši Mihajloviću. Nisam bio trener A reprezentacije, pa nisam kompetentan da delim takve savete. Miha ima iskustvo i znanje, on će najbolje da reši probleme koji su ga snašli - rekao je za Kurir Miodrag Belodedić (48) i dodao:- Kada je Mihajlović preuzeo reprezentaciju Srbije, bio sam ubeđen da će doneti agresivnost i disciplinu koji su njega krasili kao igrača. Očigledno je to dugoročan proces i on ne može da se odigra za nekoliko meseci.Belodedić nije ubeđen da li bi Srbija igrala bolje da su u reprezentaciji ostali stariji igrači poput Žigića, Krasića, Jovanovića i Jankovića.- Da je igrao sa iskusnijim fudbalerima, možda bi isto prošao, jer ti igrači nisu uspeli da se plasiraju na EP. Miha se odlučio da potpuno podmladi reprezentaciju, što je veliki rizik u startu. Možda bi bilo najbolje da je ostavio u ekipi još nekog od starijih - ne znam, ali mislim da nije pogrešio. Znam samo da kod Mihe igraju oni koji su u formi, a da izbor pravi samo on - istakao je Belodedić.

Siniša Mihajlović
Siniša Mihajlović

Protiv Hrvata pravi ispitMiodrag Belodedić smatra da još nije sve izgubljeno za Srbiju kada je u pitanju odlazak na SP u Brazil.- Miha ima problema. Vidi se to, gledao sam poslednje utakmice Srbije. Reprezentacija nije počela kvalifikacije kako treba. Sada je pitanje mogu li igrači na koje se oslonio Mihajlović uspeti da se kvalifikuju za Mundijal. Po meni, nisu puno pokazali, niti Mihi vratili uložen trud. Pravi ispit za njih, a i za Mihu biće utakmica protiv Hrvata - ubeđen je Belodedić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track