Vidić i Kežman ko braća rođena
Foto: KURIR

Ljubav cveta

Vidić i Kežman ko braća rođena

Fudbal -
Bivši reprezentativci u srdačnom razgovoru demantovali da između njih postoji sukob koji datira još od Mundijala u Nemačkoj

Možda postanu trenerski tandem.Umesto ignorisanja ili prekih pogleda, dva fudbalska titana Nemanja Vidić i Mateja Kežman prijateljski su ćaskali o fudbalu na prvom javnom susretu posle šest godina od priprema za SP u Nemačkoj i sukoba na treningu, koji će kasnije raspaliti spekulacije o njihovoj netrpeljivosti. Dvojicu asova život je juče ponovo spojio u Trenerskoj školi FSS u Sportskom centru Stara Pazova, gde će proći praktičan i teorijski rad sve do sticanja A trenerske licence.Kapiten Mančester junajteda nije bio raspoložen za izjave, ističući usput da zbog povrede ne igra, a kad nije na terenu, onda i nema razlog da izlazi pred novinare, dok je njegov saigrač iz ere plavog dresa rekao da ne vidi ništa neobično u tome što su ih foto-reporteri zatekli u srdačnom razgovoru.- Ma, te priče o lošem odnosu s Nemanjom su budalaštine koje sam toliko puta već objašnjavao. Mi smo prijatelji, a taj neki sukob koji smo imali nije ostavio dubok trag, već su drugi iza toga pokušali da se sakriju i da daju tome veći značaj nego što treba. Da li smo se viđali? Često smo razgovarali telefonom, a i viđali smo se, nije da se nismo viđali - rekao je Kežman.

Kovačević i Ivić, rivali iz Srbije i Grčke, drugari iz Zrenjanina
Kovačević i Ivić, rivali iz Srbije i Grčke, drugari iz Zrenjanina

Dve reprezentacije u školiMeđu predavačima nalaze se Dušan Savić, Miloš Miljanić, Radovan Ćurčić, Srđan Vasiljević, Milan Đuričić, Marko Stojanović, Milorad Kosanović, Vladan Urošević i Vanja Radinović, dok se od sastava polaznika mogu napraviti dve dobre veteranske ekipe reprezentacije Srbije s Vidićem kao jedinim aktivnim igračem.

Važno je znanje!Kežman je odavno raskrstio sa svim fudbalskim predrasudama, pa i sa onom da biti vrhunski fudbaler ništa ne znači kad se sedne na trenersku klupu.- Biti veliki igrač ne znači da ćeš se po automatizmu razviti u velikog trenera i obrnuto. Dakle, u praksi postoje slučajevi kada su relativno nepoznati igrači napravili dobre trenerske karijere, ali i kada sjajni fudbaleri nisu pokazali trenerski talenat. Važno je ulagati u sebe, obogatiti znanje, i ako smo mnogo godina izbliza pratili rad vrhunskih stručnjaka i osetili pritisak - rekao je Kežman.

Savić: Fergi pomogao VidićuDirektor Trenerske škole Dušan Savić odavno je kod Vidića primetio trenerski nerv, koji bi mogao da nadogradi iskustvom stečenim u Mančester junajtedu.- Nemanja je od juniorskih dana komandovao odbranom, bio ozbiljan i posvećen treningu. Ako ga sreća bude pratila, možda će postati dobar trener, jer verujem da će mu mnogo značiti iskustvo u radu s Aleksom Fergusonom - zaključio je Savić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track