Van Persi i Evra srušili Arsenal

Premijer liga

Van Persi i Evra srušili Arsenal

Fudbal -
Mančester junajted pobedio Arsenal sa 2:1 i izbio na čelnu poziciju Premijer lige

Mančester junajted u 10. kolu Premijer lige očitao je još jednu lekciju Arsenalu na Old Trafordu – 2:1, iako to možda konačan ishod ne govori. Rezultat je mogao da bude mnogo ubedljiviji da su bili malo precizniji, pre svega Vejn Runi sa bele tačke u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Bezopasne Tobdžije samo su olakšale proboj Đavolima na čelnu poziciju ispred Čelsija, koji ima dva boda i utakmicu manje.Robin van Persi „pozdravio“ je bivši klub i navijače golom već u 3. minutu, kada je Rafael loše centrirao sa desne strane, a Vermalen napravio kiks u nameri da ispuca loptu i praktično asistirao prvom strelcu lige za osmi pogodak u prvenstvu.

Usledio je period igre između dva šesnaesterca, s tim da su u nekoliko navrata domaći mogli da iskoriste polukontre, ali nedostajao je pravi završni pas. U finišu prvog poluvremena Santi Kazorla je nehotice rukom blokirao centaršut u šesnaestercu, pa je sudija Din s pravom dosudio najstrožu kaznu. Runi je sa 11 metara promašio gol, lopta je otišla tik pored desne stative golmana Manonea.To kao da nije bila dovoljna opomena Arsenalu da u nastavku igre zaigra angažovanije. I dalje su bili bezidejni i nisu mogli da spoje tri pasa, a Podolski i Žiru su bili totalno odsečeni u napadu. Junajted je opet počeo da pritiska i u 67. minutu stiže kazna za indolentu igru gostiju. Runi je uputio centaršut sa leve strane, a Evra je bio najviši u skoku i Manone je po drugi put morao da vadi loptu iz mreže.

Po Arsenal stvari su krenule još gore, pošto je samo dva minuta ksnije Vilšir dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Mančester do kraja nije uspeo da iskoristi brojčanu prednost, dva puta su zatresli mrežu, ali iz ofsajda, da bi Arsenal ipak stigao do počasnog pogotka preko Kazorle u sudijskoj nadokandi drugog poluvremena za konačnih 2:1.Premijer liga, 10. kolo

Subota:

Mančester Junajted – Arsenal 2:1 (1:0)/Van Persi 3, Evra 67 - Kazorla 90+5/16.00: Totenhem – Vigan16.00: Svonsi – Čelsi16:00: Sanderlend - Aston Vila16:00: Norič Siti – Stouk Siti16:00: Fulam – Everton18.30: Vest Hem – Mančester SitiNedelja:14.30: Kvins Park Rendžers – Reding17.00: Liverpul – NjukaslPonedeljak:21.00: Vest Bromvič Albion – Sautempton

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track