Milijaš: Večiti derbi neće odlučiti šampiona
Foto: KURIR

Kapiten

Milijaš: Večiti derbi neće odlučiti šampiona

Fudbal -
Kapiten Crvene zvezde kaže da je duel sa Partizan najvažnija utakmica, ali ne i presudna

BEOGRAD - Kapiten fudbalera Crvene zvezde Nenad Milijaš rekao je danas da predstojeći "večiti" derbi protiv Partizana neće rešiti pitanje pobednika u šampionskoj trci.

"Derbi neće odlučiti šampiona. To, svakako, jeste najvažnija utakmica za nas i daćemo sve od sebe da pobedimo. I da nismo izgubili od Jagodine, za nas bi to bila utakmica svih utakmica, jer znamo koliko ona pozitivnih stvari u slučaju pobede nosi sa sobom. Bitno je da damo sve od sebe i da mirni i čisti sami pred sobom napustimo teren, znajući da je svako od nas pružio maksimum. Imamo kvalitet i uveren sam da možemo da savladamo komšije", rekao je Milijaš za sajt kluba.

Posle subotnjeg poraza od Jagodine (1:2), koji je izazvao mnogo "bure" zbog suđenja Dejana Dimitrijevića, ekipa Crvene zvezde zaostaje pet bodova za vodećim Partizanom.

"Veliki psihološki pad je bio normalna posledica nakon dešavanja iz tog 64. minuta. Imali smo rezultat, igrali dobro, stvarali šanse, bili apsolutno dominantniji i bolji rival, ali onda se desila sudijska greška koja nas je totalno poremetila. I nakon izjednačenja, pokušavali smo da dođemo do gola, ali nismo uspeli, i naš protivnik nas je iz jedne kontre još više kaznio i odneo ceo plen", naveo je Milijaš.

Bivši reprezentativac Srbije dodao je da ekipa ne sme psihički da padne u završnici prvog dela sezone.

"Imamo težak raspored do zimske pauze i potrebne su nam sve pobede u preostalih pet susreta, četiri u prvenstvu i jedan u Kupu. Moramo da se stisnemo, da međusobno pričamo što više, da se ohrabrimo i da se vratimo na pravi kolosek. Ništa još nije izgubljeno i zato ne smemo da klonemo", zaključio je Milijaš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track