Vesić odgovorio: Tole evo ti tri pitanja

Poruka sa Marakane

Vesić odgovorio: Tole evo ti tri pitanja

Fudbal -
Savetnik predsednika Crvene zvezde prvom čoveku srpskog fudbala postavio tri pitanja

BEOGRAD - Medijska rasprava između Crvene zvezde i Fudbalskog saveza Srbije nastavljena je u četvrtak, odgovorom Gorana Vesića.

Vesić je lično prozvan u izjavi, koju je ranije tokom dana dao predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Odnosi su pogoršani posle subotnjeg meča u kojem je Zvezda žestoko oštećena u meču koji je izgubila od Jagodine. Crveno-beli su tražili oštru kaznu za sudiju Dimitrijevića i reakciju nadležnih organa. Sudija je optužen da je "sudio po zadatku", a posle duge sednice Upravnog odbora upućen je zahtev u FSS.

Karadžić je zatim saopštio kako neće podleći pritisku beogradskog kluba, a navijači Crvene zvezde su u sredu protestovali ispred prostorija FSS. Posle Karadžićeve izjave Vesić je odgovorio saopštenjem, koje prenosimo u celosti.

„Na pitanja bivšeg predsednika Partizana na privremenom radu u FSS mogu da odgovorim samo pitanjima:

1. Zašto su u protekle četiri godine skoro svi potpredsednici fudbalskog saveza partizanovci? Ako se ne seća, da ga podsetim da su to bili: Ivan Ćurković, Dragoljub Vukadinović, Dragan Đorđević i Ratko Borovnica?

2. Zašto su svih pet članova Sudijske komisije partizanovci? Ima li to veze sa poslednjom sudijskom krađom na utakmici Zvezda - Jagodina?

3. Zašto je jedini predsednik Fudbalskog saveza u istoriji ove zemlje protiv koga se skandira na utakmicama i čije ime narod vezuje za, da ne preteram, čudne i nezakonite radnje?

Sramota je da predsednik Fudbalskog saveza ne sme da dođe na utakmicu najvećeg kluba u zemlji, da ne sme da nam preda pehar kada ga pored svega osvojimo i da se plaši ne samo navijača već i žena i dece koji navijaju za Zvezdu“, zaključio je Vesić, koji u klubu iz Ljutice Bogdana ima funkciju savetnika predsednika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track