Futsal: Nerešeno za Česima, sledi Argentina

Svetsko prvenstvo

Futsal: Nerešeno za Česima, sledi Argentina

Fudbal -
Futsal reprezentacija Srbije izborila je plasman u osminu finala Svetskog prvenstva na Tajlandu kao prvoplasirana u grupi E

Futsal reprezentacija Srbije izborila je plasman u osminu finala Svetskog prvenstva na Tajlandu kao prvoplasirana u grupi E.

"Orlovi" su do prvog mesta stigli remijem protiv Češke 2:2, u poslednjem kolu grupne faze. Srbija će se za četvrtfinale boriti sa selekcijom Argentine (12. novembar, 15.00).

Srbija je dva puta vodila protiv Češke, golovima Kocića i Bojovića, ali su Česi kaznili brojne promašaje "orlova", te golovima izborili drugu poziciju u grupi, zahvaljujući pobedi Kuvajta nad Egiptom od 4:3.

Srbija je u prvom poluvremenu bila mnogo bolja od rivala, konstantno pretila, dok su Česi bili bezidejni. "Orlovi" su poveli u šestom minutu nakon što je posle kornera sa desne strane, Mladen Kocić iskontrolisao loptu između tri rivala, i po zemlji je poslao u dalji ugao pored nemoćnog golmana rivala.

Kocić je postigao svoj četvrti gol na SP. Do kraja poluvremena Srbija je imala nekoliko šansi da poveća prednost, ali je golman Češke zaustavio nekoliko sjajnih akcija i šuteva Bojovića, Kocića i ostalih reprezentativaca Srbije.

U drugom poluvremenu Česi su krenuli agresivnije, više su šutirali od naših igrača, ali je skoro svaki njihov udarac bio sa distance i bez problema izblokiran. Sa druge strane, "orlovi" su sjajno igrali na kontranapade, ali su se nekoliko puta obrukali u završnici propustivši nekoliko zicera kojima su verovatno mogli da reše meč.

Nakon što je Srbija nastavila da se kocka u napadu i da propušta šanse, za šta je konačno kažnjana sedam minuta pre kraja meča pogotkom Mhiala Sidlera za 1:1.

Ipak, samo tri minute kasnije "orlovi" vraćaju prednost. Posle akcije po levoj strani i gužve u petercu, odbijena lopta stigla je do Vidana Bojovića koji ju je konačno ubacio u gol Češke za 2:1. Nažalost, rival je imao mnogo sreće i već ninut kasnije, Rešetar je prevario čuvara na levoj strani i ubacio loptu pred gol, loše je reagovao kapiten Srbije Bojan Pavićević i ubacio je u sopstvenu mrežu za konačnih 2:2.

Strelac prvog gola za Srbiju Mladen Kocić zadovoljan je jer je cilj ispunjen.

“Zadovoljni smo prvim mestom u grupi i samim tim smo ispunili plan koji smo sami sebi zacrtali pred put na Tajland. Igrali smo malo rezervisanije u duelu sa Češkom, štedeći snagu za istorijski meč protiv Argentine”. Argentinci su drugo mesto u svojoj grupi izborili pobedom nad Austalijom od 7:1 u direktnom duelu. Oni svakako nisu lak rival, ali izbor uopšte nije nudio laka rešenja – preostali timovi iz grupe igraju sa do sada stoprocentnim selekcijama Italije i Rusije.

“Znamo da su ‘gaučosi’ odlična ekipa i bez obzira što u duel protiv nas ulaze oslabljeni, sigurno neće biti nimalo lako. Eventualna pobeda u tom meču i proboj u četvrtfinale, bio bi istorijski uspeh koji bi našem futsalu obezbedio još bolju poziciju i veći renome u svetu”.

Srbija je u prva dva kola savladala Kuvajt (3:1) i Egipat (7:2), dok je Češka slavila protiv Kuvajta (3:2), ali je poražena od Egipta (7:2).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track