Lukić podneo ostavku zvezdašima

Nije više predsednik

Lukić podneo ostavku zvezdašima

Fudbal -
Izgubio sam energiju, snagu i mogućnosti koje treba da krase prvog čoveka najboljeg srpskog kluba i zato je nepotrebno zadržavati se na mestu koje zahteva mnogo, mnogo više, napisao je sada već bivši predsednik crveno-belih

BEOGRAD - Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić podneo je danas ostavku na tu funkciju, navodeći da je izgubio "energiju, snagu i mogućnost" da vodi taj fudbalski klub.

Lukić je ostavku objavio na sajtu kluba, navodeći da je upućena Zvezdašima. "Neću vam preterano obrazlagati svoju odluku. Jednostavno mislim da je vreme za takav potez. Izgubio sam energiju, snagu i mogućnosti koje treba da krase prvog čoveka najboljeg srpskog kluba i zato je nepotrebno zadržavati se na mestu koje zahteva mnogo, mnogo više", naveo je Lukić.

"Neću vam preterano obrazlagati svoju odluku. Jednostavno mislim da je vreme za takav potez. Izgubio sam energiju, snagu i mogućnosti koje treba da krase prvog čoveka najboljeg srpskog kluba i zato je nepotrebno zadržavati se na mestu koje zahteva mnogo, mnogo više. Oduvek sam isticao da fotelja nije moj cilj u Zvezdi već jaka i stabilna Zvezda koju treba izvesti na novi evropski put i vratiti je u društvo velikana Starog kontinenta. Mislim da to, posle tri i po godine, nisam više u stanju da uradim", naveo je Lukić.

On je dodao da je u maju 2009. godine, kada je dolazio u Crvenu zvezdu imao mnogo ciljeva, ambicija, poštenja i ljubavi za klub, a da je sada ostalo samo poštenje i ljubav, što nije nije dovoljno za mesto predsednika, ali je više nego dovoljno za mesto na zapadnoj tribini Marakane.

"Hteo sam tada da osvojimo titulu šampiona Srbije - nisam uspeo. Hteo sam da finansijski potpuno stabilizujemo klub - nisam uspeo. Želeo sam da Crvena zvezda bude učesnik grupne faze Lige šampiona ili Lige Evrope - nisam uspeo. Hteo sam da u Crvenoj zvezdi okupim sve legende kluba, koje žele, i da zajedno guramo i vučemo Zvezdu ka trofejima i uspesima - nisam uspeo. Mislio sam da je Fondacija Crvene zvezde put ka direktnoj novčanoj pomoći navijača ka klubu - nisam uspeo.

Hteo sam jakog generalnog sponzora na crveno-belim dresovima - uspeo sam. Hteo sam da grmi Marakana od brojnosti zvezdaša na utakmicama - uspeo sam. Želeo sam da Marketing Crvene zvezde bude lider u regionu kad je sport u pitanju - uspeo sam. Hteo sam Zvezdin tim sastavljen od mladih i talentovanih igrača, koji su budućnost srpskog fudbala i Zvezde - uspeo sam. Želeo sam da Crvenu zvezdu spasim od gašenja, pred kojim je bila na korak u maju 2009. godine - uspeo sam", objasnio je Lukić.

Lukić je rekao da odlazi podignute glave jer zna da je radio pošteno i sa mnogo ljubavi, jer je njegova porodica trpela zbog toga, jer nije izneo nijednu stolicu ili napravio bilo kakav lični profit, naprotiv Zvezdi je dao celog sebe.

"Pozivam sve zvezdaše da pomognu svojoj voljenoj, pozivam sve sposobne ljude da se uključe u rad Crvene zvezde, da se kandiduju na izborima koji su raspisani i da svi kao jedan stanu ispred kluba koji im je mnogima ulepšao život, dao osmeh ili čak rešio egzistencijalna životna pitanja. Zvezda je deo svih vas i morate biti tu za nju uvek, sada najviše! Četiri miliona ljudi moraju biti zajedno u borbi za povratak najvećeg kluba na svoje mesto. Vreme je opet za Crvenu zvezdu. Hvala vam svima i vidimo se na Marakani, jer Zvezda je život, sve drugo su sitnice", zaključio je Lukić.

Lukić je pre više od tri godine došao na čelo Zvezde, a ove godine ponovo je izabran na istu funkciju.

Za to vreme crveno-beli su osvojili jedan trofej, Kup prošle sezone, a trenutno zaostaju osam bodova za Partizanom. Predsednik Skupštine fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović prema statutu kluba od danas je v.d. predsednika i tu funkciju obavljaće do izbora novog prvog čoveka crveno-belih.

Prema Statutu FK Crvena zvezda ukoliko dođe do ostavke predsednika, predsednik Skupštine vrši tu dužnost i on zakazuje sednicu Upravnog odbora koji "konstatuje ostavku predsednika kluba".

Upravni odbor ima rok od 30 dana da zakaže vanredne izbore za predsednika kluba, a prema Pravilniku izborni proces traje maksimalno 90 dana .

Novi predsednik, kada bude izabran predložiće sastav Upravnog odbora, Nadzornog odbora, Saveta kluba i Disciplinske komisije.

Vanredni izbori biće održani samo za predsednika kluba, dok Skupština nesmetano nastavlja rad.

Kada Upravni odbor raspiše vanredne izbore za predsednika kluba izbornim procesom rukovodiće generalni sekretar kluba Stefan Pantović, koji trenutno takođe ima prefiks. v.d.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track