Muamba: Bio sam tapkaroš!

I on ima ružnu prošlost

Muamba: Bio sam tapkaroš!

Fudbal -
Bivši fudbaler Boltona, koji je postao svetski poznat zbog srčanih problema, priznao da je po dolasku u Arsenal prodavao karte na crno za 500 funti

Ma, neka si ti živ i zdrav...Bivši fudbaler Boltona Fabris Muamba i čovek koji je prevario smrt sada na život gleda drugim očima. Posle 78 minuta provedenih na drugoj strani, snagom volje uspeo je da se vrati u život, pa je nedavno objavio knjigu „I dalje sam na nogama“.Iz sadašnje perspektive Fabris Muamba otkriva i jedan interesantan detalj iz svoje autobiografije, kao i detalj koji se protivi sportskom ponašanju, ali koji mu niko neće zameriti jer iza njega stoje više nego opravdani razlozi. Naime, ko bi rekao da je ovaj bivši profesionalni fudbaler bio i tapkaroš?Naime, politički nemiri u Kongu naterali su Fabrisa i njegovog oca da pobegnu iz zemlje i prebegnu u Englesku. Iza njih je ostao još jedan član porodice, Fabrisova majka. Kako bi pomogao ženi koja ga je donela na svet, Muamba je morao da pribegne nesvakidašnjim metodama.- Neka mi Bog oprosti, ali kako bih spasao ženu koja me je donela na ovaj svet, počeo sam da prodajem svoje besplatne karte za mečeve Arsenala. Sećate se duela između Arsenala i Junajteda iz februara 2005. godine? Za tu utakmicu sam prodao kartu upravo iznad samog tunela za 500 funti i u jednom deliću sekunde pomislio sam da je gotov. Ali mojoj majci je bio potreban novac i nisam imao drugog izbora - priznao je Muamba.

Ne plaši se ničega!Što se tiče tragedije koja ga je koštala fudbalske karijere, Fabris kaže da više nema stvari na svetu koje se plaši.- Bio sam mrtav, a sada sam živ. Više nema stvari koje se plašim. Svaki naredni dan doživljavam kao blagoslov, imao sam neverovatnu sreću koju ni sada ne mogu da shvatim - rekao je Muamba na promociji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track