Vermezović: Došlo vreme za slatku osvetu

Večiti derbi

Vermezović: Došlo vreme za slatku osvetu

Fudbal -
Igraćemo sa trenutno najjačim timom, kao što smo igrali protiv Intera u Ligi Evropa, rekao je trener crno-belih

BEOGRAD - Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović rekao je danas da na predstojeći večiti derbi crno-beli gledaju kao na deuel sa slavnim milanskim Interom i dodao da je došlo vreme za početak nove pobedonosne serije.

"Nemamo problema u ekipi, svi su voljni i spremni za sutrašnji meč. Ipak, ne mogu da otkrijem kako ćemo igrati, Zvezda nas je proletos za kratko vreme dobila tri puta i možda je došlo vreme za našu slatku osvetu", rekao je Veremzovć na konferenciju za niovinare na stadionu u Humskoj.

On je istakao da trenutno stanje na tabeli i poslednja dešavanja u Zvezdi ne moraju da utiču na ishod utakmice."Sve se zna, sutra ćemo izaći na teren u najboljem sastavu. Danas je teško sakriti informacije, zna se koja je naša najjača snaga, a to se videlo i protiv Intera. Tako i gledamo na meč sa Zvezdom i na isti način ćemo se spremati za derbi", rekao je Vermezović.

On je naveo da vezista Medo Kamara nije u konkurenciji za sastav za sutrašnju utakmicu, kao i napadač Mohamed Zabija.

"U ovakvim mečevima iskustvo iz evropskih utakmica su neprocenjiva i mogu da budu prednost. Ne znam kada će naši igrači iskoristiti to iskustvo, ako ne na mečevima sa Crvenom zvezdom", kazao je Veremezović, koji kao trener u četiri meča sa crveno-belima nije zabeležio pobedu.

"Ja sam sportista i svaku narednu utakmicu gledam kao na novu šansu, možda smo za nijansu u prednsoti, ali sve zavisi od toga kako će se meč otvoriti. Ne znamo da igramo na remi, uostalom u večitim derbijima se pamte samo pobede", istakao je Vermezović.

On je dodao da je kapiten Saša Ilić potpuno spreman za sutrašnju utakmicu u kojoj, kako je rekao, može da odluči i trenutak inspiracije pojedinca.

Veremezović je ponovio da ishod sutrašnjeg 143. večitog derbija neće presudno uticati na trku za titulu šampiona Srbije."Nadam se da će ovaj derbi proteći bez incidenata i da će momci na terenu pokazati lepotu fudbala. Naravno, neće to biti na nivou derbija između Reala i Barselone, ali verujem da navijači moraju da podrže mlade fudbalere", kazao je Vermezović.

Na pitanje novinara šta misli o odluči države da učestvuje u konsolidaciji stanja u Crvenoj zvedi, Vermezović je rekao: "Svaka pomoć sportu je dobrodošla, ali način na koji će to da se izvede je diskutabilan za mene. U ovoj zemlji ima puno ljudi koji su u teškoj situacij i potrebno je naći način da se svima pomogne. Juče smo bili u prihvatilištu za odrasle i mnogi su mi zamerili što sam bio tamo pred derbi, ipak, to je naša realnost, a ne priča o milionima. Nadam se da će država svima moći da pomogne. Na kraju ako mi sami sebi ne možemo da pomognemo, ne može niko drugi", zaključio je Vermezović.

Utakmica 13. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 19 sati na Marakani, a crno-beli imaju osam bodova prednosti na tabeli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track